Uns 600 treballadors públics s'han manifestat pels carrers de Girona en contra de les retallades del Govern. Convocada pels sindicats CCOO, UGT, Ustec-Stes i IAC, la protesta ha congregat mestres, treballadors de la sanitat, mossos d'esquadra i funcionaris, que han criticat que els ajustos pressupostaris suposen "un atac directe a la qualitat dels serveis". La manifestació ha sortit de la delegació de la Generalitat i, enmig de crits i xiulets, ha recorregut la Gran Via de Jaume I i el Barri Vell de la ciutat. Entre les pancartes que es podien llegir al llarg del recorregut hi havia lemes com 'Sempre que es retalla és el poble qui ho paga' o 'Aturem les retallades, defensem els nostres drets!'.

La protesta a Girona s'ha iniciat amb una concentració davant la Delegació del Govern, on els diferents sindicats convocants han llegit el manifest unitari. Tant CCOO, UGT, Ustec-Stes i la IAC han criticat que "la política de retallades pressupostàries" són "un atac directe" a l'estat del benestar, que no només "empitjoren les condicions de treball" dels empleats públics, sinó que afecten de ple tota la ciutadania.

"El Govern, amb el pressupost que ha presentat, atempta directament contra un sector públic que no pot quedar afeblit", ha criticat el portaveu de FETE-UGT, Jaume Paül. I ha afegit: "Un 24% dels treballadors del sector públic cobren un sou per sota dels 1.000 euros, una situació que també viuen molts altres ciutadans, que són els qui han de pagar les conseqüències de la crisi".

Durant la concentració, entre les pancartes que es podien llegir hi havia frases com 'Prou retallades, els nostres drets no es toquen' o 'Nosaltres callem, ells retallen. No retalleu el nostre futur!'. El secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, ha criticat que la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors públics "en aquests moments sobrepassa ja el 15%, i se situa a nivells del 1997".

"El que cal, en comptes de retallar sous, és generar estímuls per crear ocupació i donar un tomb a l'actual situació econòmica i social", ha declarat Compte. La majoria dels qui aquesta tarda s'han aplegat davant la Delegació del Govern eren mestres i personal sanitari (metges i infermeres), tot i que entre els concentrats també hi havia mossos d'esquadra i funcionaris d'altres cossos.

Menys és igual a pitjor

"Menys és igual a pitjor; en comptes de plantejar-se degradar els treballadors públics, cal impulsar altres polítiques", ha dit el representant d'Ustec-Stes, Xavier Díez. Aquest portaveu també ha qualificat "d'immorals" les mesures proposades pel Govern que afecten la funció pública, i ha criticat que es vulgui "fer pagar la crisi a aquells treballadors que, durant l'època de vaques grasses ja van perdre poder adquisitiu".

El manifest que han llegit els sindicats davant la Delegació, on es defensen "uns serveis públics i de qualitat", també es fa ressò que, a la mateixa hora de la protesta, "s'està debatent al Parlament de Catalunya la concreció d'aquestes retallades al projecte de pressupostos per al 2012".

Després de la lectura del manifest, i enmig de crits i xiulets, unes 600 persones s'han manifestat pels carrers de Girona. La manifestació l'encapçalava una pancarta on es podia llegir 'NO a la retallada de drets, SÍ a serveis públics de qualitat' i l'obria un home, caracteritzat de cobrador del frac, per ironitzar sobre mesures com el copagament a la sanitat pública.

La marxa ha sortit de la Delegació del Govern, ha recorregut la Gran Via Jaume I i després ha enfilat cap a plaça Catalunya passant pels carrers del Barri Vell. La manifestació s'ha acabat al mateix punt on ha sortit, al davant de l'edifici de Pompeu Fabra. Durant la marxa, els manifestants han corejat consignes com ara 'No és una crisi, és una estafa'.