Uns 1.100 alumnes del Gironès hauran de pagar part del transport escolar. Són els alumnes que fan servir l'autobús per fer viatges dins el mateix municipi, uns desplaçaments considerats no obligatoris. El conseller comarcal, Sergi Baulida, ha explicat que, de fet, aquest copagament ja havia de començar el curs 2011-12 però el van decidir no aplicar-ho fins al curs següent. El Govern fixa un preu d'entre 1,5 i 4 euros per trajecte. Baulida ha detallat que volen implicar ajuntaments perquè aquest import sigui menor i, com a màxim, els pares paguin uns 20 euros al mes pel transport. A principis de març es reuniran amb la comunitat educativa i ajuntaments de la comarca per trobar una solució definitiva.

El ple del Consell Comarcal del Gironès d'aquest dimecres ha aprovat treure a concurs el transport escolar de la comarca per als pròxims deu anys per un import de 29 MEUR (milions d'euros). Al Gironès hi ha 55 rutes de transport escolar, 44 d'obligatòries per a les quals treuen la concessió directament per als 10 anys i 11 de voluntàries que s'aniran renovant cada quatre anys. El cost mensual és de 2,5 milions.

Tots els alumnes de la comarca que han d'agafar l'autobús per anar d'un municipi a l'altre o per fer alguna ruta obligatòria tenen el transport escolar gratuït. Però a partir d'aquest mateix curs, els alumnes que fan servir el transport escolar per desplaçar-se dins un mateix municipi hauran de pagar. Sergi Baulida ha explicat que aquest copagament ja havia d'entrar en vigor el curs 2011-12 però que el Consell Comarcal del Gironès va decidir no aplicar-lo fins al curs següent.

El preu pel viatge, segons les taxes que fixa la Generalitat, és d'un mínim d'1,5 euros i un màxim de 4 per trajecte. Tot i això, Baulida ha explicat que la seva intenció és que el cost per viatge sigui d'un euro i, per tant, que les famílies paguin uns 20 euros la mes per cada fill. Per aconseguir-ho, volen implicar tant la comunitat educativa com els ajuntaments i el mateix consell comarcal perquè hi posin part dels diners i així el càrrec per a les famílies dels alumnes sigui mínim.

El consell comarcal preveu celebrar una reunió amb tots els implicats a principis del mes vinent. Baulida ha explicat que altres consells comarcals ja van aplicar aquest copagament el curs anterior i que al Gironès serà per al proper. En total, i segons els càlculs, l'estalvi mensual en transport públic serà de 22.000 euros.