"El congrés de congressos". Així va definir la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, el 25è Congrés Nacional d'OPC (Empreses Organitzadores de Congrés) que se celebra des d'ahir i fins dissabte a Girona. És la primera vegada que la ciutat acull un esdeveniment d'aquestes característiques, especialment important perquè els més de 200 assistents són, ni més ni menys, que professionals de tot l'Estat, del sector del turisme i el negoci, que es dediquen a organitzar congressos. Com va recordar Cunyat, ahir durant la presentació als mitjans, "tenim a Girona als prescriptors i possibles venedors de congressos" i més, amb l'arribada del TAV.

Segons la regidora, "cal prioritzar les estratègies que generin activitats que contribueixin a crear llocs de treball i els congressos és una d'aquestes". Acollir aquest esdeveniment, que es realitza un cop l'any en un punt diferent de la geografia espanyola, és només un primer pas. A partir d'aquí, "s'ha d'iniciar un procés de treball conjunt", va dir Cunyat, i "haurem de fer contactes" així com esperar que aquest "important congrés tingui un retorn a la ciutat al més aviat possible".

Per la presidenta de la federació espanyola d'OPC, Chon Durán, "feia molt que no veníem a Catalunya" i a "Girona ens hem sentit recolzats per les institucions i empreses i ens va sorprendre. Volem aportar un turisme de negoci i que aquesta bonica ciutat -va continuar Durán- es conegui a tot Espanya". Per la seva part, el secretari general de l'Associació d'OPC de Catalunya, Rafael Peris, va explicar que "s'ha dissenyat un programa científic on els professionals i empreses organitzadores de congressos puguin d'una banda veure, conèixer i gaudir de Girona i, per altra, poder formar-se en les principals novetats del sector".

Així, a banda dels debats, conferències o taules rodones que tindran lloc al Palau de Congressos, els 200 participants coneixaran la ciutat, la tradició dels castells i la música tradicional, visitaran el Museu del Cinema, Lloret de Mar i el Castell Gala-Dalí de Púbol. A més, provaran la gastronomia de la mà d'El Celler de Can Roca i el col·lectiu Bons Fogons, entre d'altres.

Girona va acollir 11 congressos l'any 2011 i a dia d'avui en té confirmats 8 més amb l'objectiu que el d'aquests dies serveixi per posicionar la ciutat "dins el circuit de congressos d'àmbit estatal mesos abans de l'arribada del TAV previst per a finals d'aquest any.