L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va defensar que no és incompatible ser independentista i, a la vegada, pactar els pressupostos amb el PP. Segons va declarar en un acte del Fòrum Europa- Tribuna Catalunya, una cosa no té res a veure amb l'altra.

Posant-se com a exemple, Puigdemont va explicar que, tot i coincidir en moltes coses amb la CUP de Girona, no hi comparteix el model socioeconòmic i no el podria pactar amb aquesta formació. Els pressupostos i les ordenances cíviques les ha pactat amb el PP perquè, segons va dir, coincideixen en el model i perquè tots dos partits portaven les mateixes idees al seu programa. El que no pactarà amb ells és, va afegir, l'entrada de Girona a l'Associació de Municipis per la Independència. Puigdemont va afirmar que el debat sobre la independència ha anat "colonitzant" la centralitat del país. A parer seu en l'actualitat és més centrista parlar d'independència que d'autonomisme o d'unitat d'Espanya.

El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va respondre ahir mateix: "No es pot repicar i anar a la processó". I li va aconsellar que "si de veritat vol convertir Girona en un referent pel que fa a la defensa del dret a decidir i la construcció nacional dels Països Catalans, trenqui l'acord que manté amb el PP". "És una qüestió de coherència i credibilitat", va concloure.

El convencional i el TAV

En el mateix acte, presentat pel president d'Endemol Espanya, Jordi Bosch i Molinet, l'alcalde va reiterar que plantejarà a Foment la possibilitat de fer passar el tren convencional (ara passa pel viaducte) pel túnel TAV per evitar així haver de fer un segon túnel. Ja ha encarregat un estudi per 47.000 euros.