Girona va viure ahir una nova jornada amb una munió de gent al carrer participant en activitats i sobretot gaudint de bon menjar i bon beure amb un rerefons solidari. La mostra gastronòmica "Rambleja fins el Lleó i Tasta" de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial va causar sensacions al paladar de moltíssimes persones que es van apropar a les diferents parades de la Rambla i del Mercat del Lleó.

De manera més reduïda i potser amb un impacte més local, la ciutat va reviure l'esperit del Girona10, que a inicis d'any va causar un gran impacte per les ofertes que van poder gaudir moltes persones en hotels, restaurants, Mercat del Lleó i altres equipaments municipals.

Durant unes hores, la imatge de gent adquirint tastets per un euro (a benefici de la Fundació Oncolliga) i engolint diferents plats cuinats al moment o assaborint diferents tipus de vi, cava i cervesa de les comarques girones es va anar reproduint a la Rambla. El gerent de l'entitat, Jesús Pastor, va explicar que es van servir unes 1.200 degustacions d'establiments com el + Cub, Sa Clova o Bescuit Maragall, que permetran una recaptació d'uns 1.500 euros (algun tast valia més d'un euro).

També a la Rambla es van organitzar tallers de cuina per mainada i sessions de cuina en viu a càrrec de restaurants com La Calèndula, Bubbles Gastrobar, Cal Ros o la Marquina.

A les parades del Mercat, que per primer cop s'unia a la mostra, es va repartir una mitjana d'uns 200 tasts per parada. Van acollir-s'hi el 80% dels comerciants, segons va explicar el seu president, Josep Campmajó.

Aquestes degustacions eren gratuïtes i el calaix de les botigues va notar un augment d'un vint per cent. Tanmateix, a fora, es va fer una calçotada popular. Cada ració es venia a un euro i donava dret a degustrar entre 5 i 7 calçots i un got de vi. Es van servir uns 500 plats que equivaldran a uns 500 euros més a la Fundació.