La implantació de l'Escola Pia a Salt ha causat diferents reaccions. Moltes d'aquestes plantegen dubtes, sobretot pels terrenys on s'ubicarà el centre, i també pel model educatiu que representa. El PSC i IpS coincieixen en molts d'aspectes: No és el seu model d'escola.

La portaveu del PSC, Iolanda Pineda, va lamentar ahir que tant la Generalitat com l'Ajuntment no apostin per l'escola pública. En aquest sentit, va explicar que els darrers anys, el consistori havia cedit a Ensenyament dos terrenys per a noves construccions de centres educatius que ara estan en barracons, com són el Gegant del Rec i el SES Salvador Sunyer i va criticar que ara s'hagi cedit dos anys aquest segon solar per als barracons de l'Escola Pia. "Fa la sensació que passa com en salut, no aposten pel servei públic" assenyala Pineda. Del mateix parer és el portaveu d'Independents per Salt (IpS), Ferran Burch, que lamenta que es permeti que "l'escola privada passi per davant de l'escola pública".

Ambdós polítics també alerten que la nova escola concertada pot provocar separacions. "Pot incrementar les diferències entre l'escola pública i la privada i posar més en més dificultats la pública", declara Burch. Mentrestant Pineda alerta del "perill de segregació que pot causar", la construcció del nou centre concertat.

Tant els socialistes com els independents també tenen dubtes sobre la proposta de l'Escola Pia, que hauria assenyalat que les places seran "gratuïtes". El portaveu d'IpS, per exemple, esp regunta qui pagarà aquestes places.

El PP ho veu bé

En canvi, el portaveu del PP a Salt, Felip Gil, considera que l'oferta de l'Escola Pia no es pot rebutjar. El representant popular indica que "és una bona idea" i que no s'ha de perdre l'oportunitat si l'Escola Pia decideix obrir un centre a Salt amb les places gratuïtes. Rebutja que pugui provocar diferències entre els estudiants del municipi tot assegurant que confia que el centre complirà el compromís anunciat de les places gratuïtes i que utilitzarà els criteris adients. Prefereix no pronunciar-se respecte als terrenys perquè afirma que necessita més informació al respecte.