Aquest matí l´Espai Marfà ha acollit la tercera Jornada d´Horts Ecològics Escolars a Girona, a la qual hi han assistit l´alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont; la regidora d´Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el tècnic d´Agricultura Ecològica del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Lluís Vila. A més de mestres i persones relacionades amb el món educatiu, la jornada ha aplegat més de 120 persones de procedència molt diversa, com pot ser personal tècnic de medi ambient, agricultura o salut, professionals de la restauració, estudiants universitaris i ciutadania en general.

En els darrers anys hi ha hagut a Girona i a tot el país un interès creixent per la pràctica dels horts ecològics als centres educatius. A Girona, assessorats i acompanyats per personal tècnic municipal de la secció de Serveis Educatius de l´Ajuntament de Girona, els centres d´infantil, primària i secundària han participat en el projecte d´horts i n´hi ha que porten ja cinc anys cultivant un tros del seu pati i traient-ne verdures i hortalisses. Juntament amb la pràctica dels horts, l´Ajuntament posa a disposició dels centres un ventall de recursos d´acompanyament com poden ser un concurs d´amanides o la possibilitat que els propis alumnes vagin a vendre un dia al Mercat del Lleó els productes dels seus horts escolars.

La Jornada pretén ser un suport més a la pràctica dels horts ecològics, i s´ha estructurat al voltant d´un tema central, que aquest any se centra en el control de plagues, temàtica desenvolupada per l´enginyer agrònom Josep Maria Vallès en la conferència "Estratègies de control de plagues en horts d´autoconsum". A més de la conferència, hi ha hagut tres ponències més: "Els horts ecològics escolars a Girona. Antecedents, estat actual i propostes de futur", a càrrec d´Anna Moreno, alumna de la Universitat de Barcelona; "Els horts biodinàmics, treball de recerca", per Marta Puigdevall, alumna de batxillerat de l´institut de Montilivi, i "Destil·lació artesanal de plantes aromàtiques", a càrrec de Glòria Bassols, de l´empresa de cosmètics naturals i ecològics Belladonna. La Jornada s´ha tancat amb una visita a les hortes de Santa Eugènia, guiada per Christian Geis, tècnic de la secció de Parcs, Jardins, Rius i Paisatge de l´Ajuntament de Girona.

Nota: Us enviem, adjunta, una fotografia de la jornada.