La regidora socialista a l'Ajuntament de Girona Sílvia Paneque va ser escollida ahir per la majoria dels militats de Girona per liderar el futur de l'Agrupació local el pròxims anys. L'empresària i edil gironina encapçalava una candidatura de consens. L'Assemblea d'afiliats també va donar el vistiplau a l'executiva que va proposar la regidora socialista per treballar des de l'àmbit local els pròxims quatre anys.

Després de ser proclamada primera secretària, Paneque es va adreçar als seus militants i va ?reivindicar l'acció política al servei de les persones. "Avui, hi ha una doble oportunitat que no hem de deixar d'escoltar: les persones necessiten el socialisme i el nostre partit necessita més que mai les persones. Estem davant d'un moment difícil. Però també som en un moment d'oportunitat, d'esperança i, fins i tot, d'utopia", va manifestar Paneque.

La nova primera secretària va apel·lar al treball intens de tots els afiliats per arribar al conjunt de la societat des de l'esquerra socialista i va remarcar que "el PSC pot tornar a ser un partit de govern si aprofita les oportunitats i obre un diàleg sincer amb el conjunt de la ciutadania".

La nova executiva

La regidora socialista va acabar el seu discurs demanant el suport de tots els afiliats de l'Agrupació per iniciar una nova etapa amb forces renovades i amb un nou equip de persones per liderar el PSC de la ciutat de Girona i la majoria de pobles del Gironès. Paneque estarà acompanyada en la nova executiva de la fins ara primera secretària, Glòria Plana, que ocuparà la viceprimera secretaria. El regidor de Quart David Maldonado serà el secretari d'organització de l'Agrupació, mentre que el regidor de Girona Xavier Amores ocuparà la secretaria d'acció política i coordinació municipal. També s'incorporen a l'executiva gironina Marc Lamuà com a secretari d'implantació i formació, el cap de llista de Sarrià de Ter Roger Casero com a secretari d'acció territorial, Joan Quer com a secretari de moviments socials, Manel Nadal com a secretari de relacions institucionals, Marc Carreras com a secretari de justícia i habitatge, Noèlia Valverde com a secretària ?d'igualtat; Josep Duran com a secretari d'acció electoral, Maite ?Guerrero, com a secretària d'entitats i associacions i la fins ara presidenta de l'Agrupació Amèlia Barbero, que serà la secretària de coordinació de barris. A més, l'executiva també incorpora nous militants a les vuit vocalies sectorials. Pia Bosch també formarà part de l'executiva, com a cap del grup municipal del PSC a Girona.