L'Ajuntament de Girona i el Govern treballen en un projecte per unificar les oficines de denúncies. Fins ara, un ciutadà pot anar a presentar una denúncia tant a les dependències de la Policia Municipal de Girona, al carrer Bacià, com a l'Oficina dels Mossos d'Esquadra, situada a l'edifici de la Generalitat. Entre els dos edificis hi ha poc més de 50 metres i, per tal d'estalviar en efectius, les dues administracions treballen per unificar en un sol espai aquest servei. L'opció que està sobre la taula és que les denúncies només es puguin presentar a l'Oficina de Mossos. El regidor de Seguretat, Joan Alcalà, ha explicat que d'aquesta manera podran destinar més agents a patrullar pels carrers.

El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que estan treballant amb el Govern per establir un nou protocol per a recollir les denúncies dels ciutadans. Actualment, els ciutadans que necessiten presentar una denúncia tenen diverses opcions. Per una banda, poden adreçar-se a les dependències de la Policia Municipal de Girona, situades al carrer Bacià.

A més, a l'altra banda del carrer, a l'avinguda Jaume I, hi tenen una altra opció. Es tracta de l'Oficina dels Mossos d'Esquadra que es troba dins l'edifici de la Generalitat a Girona. Aquesta oficina obres les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

Alcalà ha explicat que tant en un lloc com en l'altre el tràmit que es fa és "idèntic" i que, per tant, han decidit unificar-ho en un sol espai per tal d'estalviar en efectius i poder destinar-los a altres tasques. "El tràmit és exactament el mateix vagin on vagis, només canvia l'espai físic", ha remarcat el regidor, que assenyala que entre un lloc i l'altre hi ha poc més de 50 metres de distància. Per això, s'està acabant de tancar el nou protocol que establirà com a espai únic per a presentar les denúncies l'Oficina de Mossos de l'edifici del Govern, a l'antic hospital Santa Caterina.

El regidor ha dit que el projecte està a punt de tancar-se i que suposarà poder compartir més informació entre els dos cossos. A més, també ha indicat que els agents que quedin alliberats tant d'un com d'altre cos podran fer més patrullatge i, així, incrementar la seguretat al carrer.

Alcalà també ha detallat que a l'Oficina de Mossos hi haurà tant personal d'aquest cos com de la Policia Municipal recollint les denúncies dels ciutadans. A més, ha recordat que aquest tràmit, malgrat ser administratiu, l'han de fer per llei agents de qualsevol dels dos cossos.