El Centre Cívic de Sant Narcís serà des d'avui el punt on s'iniciarà el procés participatiu que ha de servir per definir el futur Parc Central i la plaça d'Europa de Girona. Un equip d'arquitectes municipals que han estat treballant amb les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) serà durant cinc dies al Centre Cívic per tal de dinamitzar uns tallers on es podran fer aportacions directes i propostes per a la futura redacció del ?disseny d'urbanització de la zona.

Els representants municipals seran al Centre Cívic avui de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. Els altres quatre dies on hi haurà els tallers d'ideees dinamitzats seran demà, el 16 d'abril, el 17 d'abril i el 18 d'abril. Aquests quatre dies, l'horari serà sempre de les sis de la tarda a les vuit del vespre.

Fer bullir les idees

L'Ajuntament recorda en una carta enviada als veïns que aquesta zona tindrà una àrea d'influència molt important i considera "necessari" que el debat del seu futur s'obri "a les aportacions ciutadanes i facilitat la deliberació, fomentant una consulta, que bullin les idees i cercar l'opinió dels usos i serveis d'aquest espai emblemàtic per a la ciutat, facilitant la redacció del projecte tècnic final".

En el darrer Fòrum Ciutadà de les obres del TAV, l'equip de govern ja va assenyalar que faria un procés participatiu per redefinir els usos i serveis que haurà de tenir la zona del Parc Central que ja es podrà reurbanitzar definitivament un cop acabin els treballs del TAV perquè no estaran afectades per les obres del tren convencional.

L'inici d'aquest procés participatiu però no s'ha anunciat a l'engròs, sinó que per fer-ne la convocatòria s'han lliurat fotocòpies d'una carta a les bústies dels veïns de la zona, durant els dies de la Setmana Santa. Malgrat això, la mesa d'entitats per la participació ha fet una crida a tots els residents per tal que s'apuntin als tallers d'idees.