La 57a exposició Girona, Temps de Flors, que tindrà lloc del 12 al 20 de maig, tindrà novetats. L'Ajuntament les presentarà a principis de la setmana que ve però, mentrestant, ja es coneixen alguna de les propostes que giraran al voltant del festival, com la que va destapar Josep Tarrés, de l'Associació Amics de les Flors: uns trenets recorreran la muntanya de Montjuïc i la Vall de Sant Daniel. La intenció és portar Temps de Flors fora del Barri Vell, des d'on "per primera vegada els visitants s'adonaran que hi ha una naturalesa esplèndida", segons Tarrés.

L'anunci es va produir ahir des de l'IES Santiago Sobrequés, durant la presentació del cartell d'aquest any, obra de l'estudiant Mariona Nolla, que conté una rosa blanca sobre un fons de quatre colors. El nou procediment per escollir cartell és fruit d'un conveni entre el consistori i l'institut gironí, que a través d'un concurs entre els seus alumnes determina la "imatge" que acompanyarà la mostra arreu del món.

Precisament, com es va encarregar de recordar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, enguany l'exposició té més importància que mai. I és que la ciutat serà en aquestes dates objecte de moltes mirades gràcies a la distinció que en va fer la revista de viatges nord-americana National Geographic, que va col·locant Temps de Flors entre les 10 millors destinacions d'aquesta primavera.

Puigdemont va elogiar la tasca de l'institut i va destacar que "si Girona esclata de colors i les flors es converteixen en la icona de la ciutat no només a Catalunya sinó també arreu del món" és "gràcies a la pensada d'una gent que ha perseverat", de les associacions Amics dels Jardins Històrics i Paratges Naturals de Girona, Amics de les Flors i els Jardins, Amics de la Girona Antiga i Associació Floral de Girona. "Ha passat més de mig segle i encara continuen aquí", va ressaltar.

Per la seva part, Tarrés va emfatitzar que, intentant pensar coses noves, es van adonar que "el Barri Vell és la part màgica i magnètica de Girona" però encara "ens queda un gran espai per ensenyar, perquè el 90% dels gironins estem sempre immersos a veure la ciutat des de dins". Això és obsevar la ciutat i l'exposició des de fora a través d'uns trenets que recorreran Torre Gironella, la Vall de Sant Daniel, la Torre Suchet i faran la volta al castell de Montjuïc, un lloc on Tarrés va avançar que de cara a la propera edició es pot incloure com a part de la mostra.

En la presentació del cartell també hi eren la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, o el portaveu d'ICV, Joan Olòriz (professor de l'institut). Allà, Mariona Nolla, acompanyada per desenes d'estudiants, va relatar el procés de creació de l'obra. "Vaig fer molts models però tots eren molt foscos i després vaig optar per fer quatre flors amb diferents colors" però a al final "vaig optar per combinar els colors sota una única flor".

El conveni estableix un premi de 400 euros a repartir entre l'institut, els finalistes i la guanyadora.