La Policia Municipal de Girona va detenir tres menors d'edat que es van dedicar a cobrir les parets de la Catedral i de diversos edificis del Barri Vell amb pintades de caire anticristià i anarquista. Armats amb esprais de pintura, van gargotejar fins a divuit parets de la zona en poca estona. Només a les façanes de la Catedral, els menors van estampar-hi sis grafits. Alguns deien "Ten fe en tu mismo" -acompanyat d'una creu invertida- o "No pagis 3 € x entrar" (aquest darrer, amb una evident falta d'ortografia). Els fets van tenir lloc la nit de dissabte passat. Els agents de la Policia Municipal van enxampar els tres joves en plena acció, quan acabaven de pintar una finestra de la UdG.

Els fets van tenir lloc dissabte passat a la nit. Pels voltants de dos quarts de dotze, els agents que patrullaven van rebre una alerta per l'emissora, dient-los que havien aparegut diverses pintades a les façanes de la Catedral.

Diferents dotacions van pujar fins al Barri Vell i van poder veure com la pintura amb què s'havien fet els grafits encara era fresca. Les pintades, de color negre i verd, tenien diferents frases de caire anticristià i anarquista.

Una de les patrulles que pujava cap a la Catedral per la zona del passeig Fora Muralla, va observar tres joves arrambats a una de les parets de la facultat de Psicologia de la Universitat de Girona (UdG). Els joves estaven en un extrem de la plaça Sant Domènec. Quan van veure els agents, els nois van intentar fugir a cuita-corrents i van llançar un objecte al terra. Els van poder detenir i van veure com el vidre regalimava pintura de color verd. A més, els tres nois tenien restes de pintura a les mans, i allò que havien llançat era un esprai.

En total, es van arribar a trobar-hi fins a divuit grafittis (sis d'ells, només a les parets de la Catedral) i ara se'ls imputa un delicte contra el patrimoni històric i una falta de deslluïment de béns immobles.