L'equip de govern de Girona suma un altre assessor. En un decret d'alcaldia recent, l'alcalde, Carles Puigdemont, autoritza la contractació de Víctor Chaparro Rodríguez com a personal eventual de confiança i assessorament especial amb una retribució anual de 53.694,98 euros. En concret, Chaparro treballarà quaranta hores a la setmana amb un contracte que va entrar en vigor precisament ahir, 1 de maig. En aquesta àrea la regidora responsable del govern local és Isabel Muradàs.

Chaparro forma part del comitè executiu local d'Unió Democràtica a Girona, on precisament Isabel Muradàs ha estat reescollida com a presidenta. Chaparro és el responsable de la Unitat de Màsters del Servei de Gestió Acadèmica i Estudiants de la Universitat de Girona.

Fa només unes setmanes, la mateixa àrea de l'Ajuntament de Girona ja va contractar l'exjugador de bàsquet Toni Espinosa per un treball d'assessorament temporal. El contracte era per a serveis d'assessorament i coordinació amb l'objectiu d'impulsar la col·laboració intermunicipal en l'ús i la gestió de les instal·lacions esportives i coordinació de projectes esportius. L'import total d'aquest asessorament pujava fins als 21.240 euros.

La regidora d'aquesta àrea, Isabel Muradàs, treballa de subdirectora d'estudis i coordinació a la direcció general d'Administració Local, un ens situat a Barcelona, que pertany al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat.

Chaparro se suma així a la llista de càrrecs de confiança de l'equip de govern, que ja en són cinc. Els altres són Francesc López, Albert Riera, Joaquim Oliva i Jordi Moner.

Els tres últims han estat regidors de CiU en anteriors mandats. Ara Albert Riera és el gerent de l'Ajuntament de Girona, Joaquim Oliva és el cap de l'àrea d'Urbanisme i Jordi Moner és el cap de l'àrea d'Hisenda. Mentrestant, Francesc López havia estat cap de gabinet de la Diputació de 1983 a 1997 i gerent del Patronat de Turisme i actualment és el cap del gabinet d'alcaldia.