La policia local de Salt, en un operatiu conjunt amb els Mossos d'Esquadra, va detenir la nit de dimarts a dimecres dos nois com a presumptes autors del robatori de portes metàl·liques a diversos carrers de Salt els darrers dies.

Des de l'inici dels robatoris, policia i mossos, van organitzar dispositius per tal d'atrapar els lladres. Ahir, una de les patrulles, amb els agents vestits de paisà, va veure dos individus amb actitud sospitosa en el carrer Pintor Fortuny, cap a un quart d'una de la nit. Al cap d'uns moments, van presenciar com s'acostaven a una vivenda i en desmuntaven la porta exterior. Immediatament els agents van demanar ajuda d'una altra unitat i els van enxampar mentre carregaven la peça sostreta dins d'un turisme.

El fet que les tanques no fossin gaire voluminoses els permetia utilitzar un turisme i no els calia una furgoneta per endur-se el material. En el mateix vehicle, els agents van veure que ja tenien una altra tanca preparada per endur-se que presumiblement haurien també agafat la mateixa nit. Per aquest motiu els agents van detenir els dos joves, un de 19 anys (Mohamed S.K.) i l'altre menor de d'edat, tots dos coneguts per la Policia de la localitat. De fet, segons ha pogut saber Diari de Girona, el menor és un germanastre d'un conegut multireincident ja expulsat que durant els conflictes del feber de l'any 2010 es va erigir com un dels portaveus del col·lectiu d'immigrants.

Els agents van localitzar en el mateix vehicle unes factures d'una serralleria de la Cellera de Ter per la venda de material, que coincideix amb les dates dels robatoris produïts aquests dies en el municipi de Salt i van passar el cas als Mossos d'Esquadra. En les darreres setmanes s'havien produït desaparicions d'aquests portals en diversos carrers del municipi, sobretot al barri de la Massana. Hi havia una quinzena de denúncies. A més, també s'havien robat embornals i les portes d'emergència del CEIP les Deveses i les piques d'alumini de la font del pati de la mateixa escola.