El PSC de les comarques gironines reclama a l'Estat destinar més diners per desdoblar l'N-II a la demarcació -sobretot, els trams del sud- a través de les aportacions que deriven de l'addicional tercera de l'Estatut. Els socialistes han presentat esmenes als pressupostos generals de l'Estat per valor d'1,9 MEUR, i les han acompanyades d'un annex d'inversions en infraestructures, que volen que es cobreixin amb els diners pendents que ha de traspassar l'executiu espanyol a Catalunya en compliment de l'Estatut. A més de la N-II, el llistat d'obres també inclou avançar en els treballs de l'A-26 entre Figueres i Besalú (Garrotxa), i en diversos trams de l'eix pirinenc (la N-260).

Els socialistes han presentat una bateria d'esmenes al projecte de pressupostos estatals (PGE) per valor d'1,9 MEUR. Entre aquestes, destaquen dues partides, de mig milió d'euros cadascuna, que han d'anar destinades al Pla Integral de Destinacions Turístiques Madures de la Costa Brava i a l'Arxiu Històric de Girona.

La resta, es divideixen en diferents projectes com ara el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), l'aportació de sorra a la platja de S'Abanell de Blanes (Selva), el passeig marítim de Platja d'Aro (Baix Empordà) o el Centre La Fraternal de Palafrugell (Baix Empordà).

El PSC ha acompanyat aquestes esmenes d'un annex d'inversions en infraestructures per a Catalunya, que els socialistes reclamen a l'Estat que executi en compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Dins el llistat d'inversions prioritàries en carreteres el PSC hi inclou dos trams de l'N-II al sud de la demarcació (Sils-Maçanet i Maçanet-Tordera), el tram de l'A-26 entre Figueres i Besalú i diversos trams de l'N-260 o eix pirinenc (en concret, Figueres-Llançà, Olot-Ripoll i Ripoll-Puigcerdà).

Segons indiquen els socialistes, "el reconeixement de l'Estat en matèria d'infraestructures aportaria recursos suficients" per avançar en aquestes obres. El diputat del PSC per Girona, Àlex Sáez, ha criticat que el projecte dels PGE revela "un cop més els incompliments del PP amb Catalunya i la voluntat de no complir", i ha assegurat que els populars no tenen "ni tan sols la intenció de reconèixer aquest deute".

Sáez ha ressaltat que els pressupostos "no contenen elements per donar esperança a la generació d'ocupació" i n'ha lamentat "la manca d'inversió en polítiques de reactivació econòmica". Entre d'altres, el diputat també ha fet incís en les retallades que els PGE inclouen tant en sanitat com en educació.

Per la seva banda, el senador Rafel Bruguera ha fet incís en què "aquests pressupostos són il·legals perquè no compleixen amb l'Estatut". Bruguera ja ha afegit, però, que des del PSC es prendran totes les iniciatives parlamentàries per fer-lo acomplir. "L'Estatut de Catalunya és una llei aprovada tant pel Congrés dels Diputats com pel Senat, i el govern espanyol actual l'incompleix", ha conclòs.