La coordinadora de les AMPA de Salt, que compta amb el suport de 10 AMPA del municipi, s'ha mostrat "en total desacord" amb l'anunci de l'obertura del centre concertat religiós Escola Pia a Salt. La coordinadora critica que l'equip de govern ha pres la decisió sense tenir en compte la participació de la comunitat educativa i reivindica que l'escola no resoldrà les necessitats de la població. A més, retreuen a l'Ajuntament que inverteixi en una nova escola concertada quan hi ha altres centres educatius públics que pateixen "greus mancances" i estan instal·lats en barracons. Diversos membres de la coordinadora lliuraran aquest dilluns un manifest a l'Ajuntament en contra la obertura de l'Escola Pia.

La coordinadora, amb el suport de deu de les 14 AMPA de la població, ha creat un manifest titulat 'Per l'educació de qualitat a Salt'. En ell, critiquen la implantació del nou centre concertat i religiós al costat del SES Salvador Sunyer. En primer lloc, les AMPA reivindiquen que ha estat una "decisió unilateral", sense cap procés participatiu, i sense "tenir en compte" la comunitat educativa del municipi. "L'Ajuntament, com sempre, ha deixat al marge a pares, mestres i famílies de la població", ha destacat el representant de la coordinadora de AMPA de Salt, Pere Serrat.

En el manifest, l'entitat reivindica que la nova escola concertada mantindrà "la tendència a la guetització i no ajuda a potenciar la cohesió social". A més, la coordinadora posa en dubte "els compromisos adquirits" per part del consistori i el Departament d'Ensenyament. La organització dubta sobre els criteris amb els quals es reservaran dotze places per alumnes amb necessitats educatives especials i sobre la gratuïtat del centre. L'entitat també posa en qüestió que el nou centre ocupi els terrenys assignats a les instal·lacions del SES Salvador Sunyer durant dos anys. Les AMPA tampoc veuen "clar" que es mantingui la baixada de les ràtios d'un alumne per a cada aula de P3 i temen que el creixement de la escola concertada condicioni la creació d'un nou institut públic a Salt en el futur.

Un altre punt que les AMPA retreuen a l'Ajuntament i al Departament d'Ensenyament és que s'hagi facilitat un terreny primer a l'Escola Pia havent-hi altres centres educatius amb "greus mancances, sense terreny i instal·lats en barracons". Serrat ha explicat que actualment el municipi de Salt disposa de 15 centres educatius. En concret, hi ha deu escoles públiques de primària, dos instituts públics i tres centres concertats.

Per tots aquests motius, diversos membres de la coordinadora de les AMPA presentaran aquest dilluns el manifest en contra l'Escola Pia al registre de l'Ajuntament de Salt. "És una forma simbòlica de demostrar el nostre desacord amb l'equip de govern", ha conclòs Serra. La coordinadora no té previst realitzar noves mobilitzacions en els propers dies.

Les AMPA que han donat suport a la coordinadora són les de les escoles El Veïnat, Les Deveses, La Farga, El Gegant del Rec, Mas Masó, Silvestre Santaló, Les Arrels, El Pla, l'escola bressol El Lledoner i el centre SES Salvador Sunyer.