El pintor barceloní Jordi Isern arrossegarà el pròxim dia 12 divuit quadres de grans dimensions pel riu Onyar al seu pas per Girona en una acció plàstica amb la qual anunciarà un nou plantejament de més relació de l'art amb el seu entorn.

Isern ha explicat que aquesta iniciativa, denominada 'Travessia' començarà a les 18.00 hores, coincidint amb el dia d'inauguració del festival 'Temps de Flors', quan el pintor entrarà en el curs del riu amb les divuit pintures sobre fusta lligades al seu cos.

L'artista barceloní iniciarà el trajecte en el túnel situat sota la plaça Catalunya i caminarà fins al pont de Sant Fèlix, on les obres es recolliran amb una grua.

Les obres, d'uns dos metres d'amplada, formaran part d'una exposició de pintura en moviment, apreciable des dels ponts del riu i les façanes dels edificis laterals.

Isern entén l'exposició com una "pelegrinatge" personal que el porta a sortir del seu estudi a Girona després de vuit anys de treball per adoptar un plantejament "més activista".

Aquesta iniciativa s'inclou en el debat de l'Associació d'Artistes de Girona sobre un canvi de paradigma per entendre que es dóna actualment una disminució de l'interès cap a les arts plàstiques.

'Travessia' és una metàfora de la "dinàmica d'esforç col·lectiu que reclama la crisi" per a Jordi Isern, qui agraeix així la col·laboració de les peixateres d'un supermercat de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) que li han facilitat les cent caixes de suro sobre les quals flotaran els quadres.

Isern ha recorregut també a amics per al transport, la col·laboració durant el trajecte pel riu o la documentació visual i es pregunta si la solidaritat és el valor dels nous temps.

Aquest doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona va obtenir el primer premi Honda el 2007 i el de la Fundació Vila Casas el 2010.

Jordi Isern ha exposat principalment a Madrid i Barcelona, encara que també a França, el Japó, Frankfurt o Copenhaguen