Finalment no hi haurà vaga d'escombriaires a Girona. Així ho van decidir per majoria en una assamblea que va començar a les nou del vespre els treballadors de l'empresa Girona + Neta.

En línies generals, els empleats han acceptat l'equiparació salarial, una de les principals reivindicacions i se signarà un conveni per tres anys. L'alcalde Girona, Carles Puigdemont, va valorar ahir que "tota la ciutat agraïrà" aquesta decisió i va aprofitar per fer un reconeixament a la capacitat negociadora, aquesta vegada sí, dels representants dels treballadors, sindicats i empresa.

Tot semblava que hi hauria d'haver vaga i ahir les reunions van seguir durant tot el dia sense que s'arribés a un acord. A les nou del vespre, quan va començar l'assemblea dels treballadors, el Comitè d'Empresa els va exposar la situació. Les parts de CGT i CCOO s'oposaven a desconvocar mentre que UGT es va mostrar a favor d'acceptar la proposta de l'empresa, que amb una proposta suculenta cedia en una de les principals reivindicacions: l'equiparació salarial entre els treballadors de les antigues Musersa i Fomento de Construccions y Contratas, units ara sota la marca Girona + Neta.

Fonts properes a l'empresa havien admès en acabar el dia que les negociacions s'havien torçat i van admetre que l'oferta d'equiparar els salaris no podria ser suficient.

El president del Comitè d'Empresa, va explicar ahir de matinada que la desoconvocatòria era efectiva i que ara els antics treballadors d'FCC (que representen un 17% de la plantilla) passaran a cobrar el mateix que els de l'antiga Musersa. A més, se signarà un conveni per tres anys, tot i que han de renunciar a altres reivindicacions, que s'explicaran avui.

L'objectiu de l'Ajuntament era atura la vaga abans de Temps de Flors, que comença aquest dissabte. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, havia assegurat poc abans de conèixer la notícia que "les bases per no fer la vaga hi són.

Puigdemont va arribar a dir que "tot està obert. Que la vaga comenci demà [avui pel lector] no vol dir que haguem de tirar la tovallola, de cap manera", va seguir.

Però finalment s'ha desconvocat i "he d'agrair la tasca dels sindicats, dels representants i treballadors i de l'empresa" perquè han pres una decisió que tota la ciutat agrairà"