Coincidint amb el Gran Premi de Fórmula 1 que se celebrarà aquest cap de setmana al Circuit de Catalunya, des de dimarts passat i fins dilluns que ve els aeroports de Barcelona-El Prat i Girona-Costa Brava registraran un total de 126 moviments d'aviació privada. No obstant, arran de les característiques d'aquest tipus d'aviació, les operacions es programen amb poca antelació, amb la qual cosa aquesta xifra pot veure's incrementada durant el cap de setmana, quan es posarà en marxa un pont aeri per helicòpters que unirà Girona amb el Circuit de Catalunya.

L'Aeroport de Barcelona-El Prat és el que concentrarà la major part de les operacions, segons ha informat el Ministeri de Foment en un comunicat. S'hi efectuaran 64 moviments, 34 d'arribada i 30 de sortida. Els jets privats procediran majoritàriament d'Europa, principalment de França i Suïssa, així com de ciutats espanyoles. Destaquen, així mateix, les aeronaus procedents d'altres països com l'Índia, República Dominicana, Estats Units o Marroc.

A l'aeroport gironí s'hi duran a terme 62 moviments d'aviació corporativa relacionades amb el Gran Premi de Fórmula 1. La major part provindran de Regne Unit, França i Suïssa.