Salt ha constituït oficialment una taula tècnica de coordinació local pel dret a l'habitatge. Es tracta d'una nova eina per tal de "posar fre i buscar solucions a una de les problemàtiques en què malauradament s'estan trobant moltes poblacions", segons explica l'Ajuntament. Amb la seva creació, el consistori vol crear un espai periòdic on s'abordi aquesta problemàtica. Per fer-ho, coordinarà les iniciatives de les entitats que en formin part per procurar aportar solucions efectives i posarà en comú les diferents actuacions de cada entitat representada per així "millorar la gestió de forma independent i conjunta".

La taula tècnica, que tindrà una regularitat de trobada mensual, establirà uns protocols que ajudin a millorar l'atenció dels afectats i detectar amb expeditesa quins ciutadans amb problemes de deute en matèria d'habitatge.

La taula es reunirà cada dos mesos amb els representants polítics de l'Ajuntament de Salt per explicar les gestions efectuades.

L'Ajuntament de Salt confia que amb aquest espai de trobada totes les parts integradores vegin afavorida la seva tasca, augmentin la seva magnitud d'actuació i optimitzin els seus recursos.

A l'acte de constitució de la taula, celebrat dijous, hi van ser presents Carles MacCragh, degà de l'Il·lustre Col.legi d'Advocats de Girona; Fanny Carabellido, tinenta d'alcalde i regidora de serveis socials de l'Ajuntament de Salt; Glòria Pàmies, regidora delegada de Comunitats i Habitatge de l'Ajuntament de Salt; el defensor del ciutadà, Miquel Costabella, així com tècnics dels departaments jurídics, dels serveis socials i de l'oficina de l'habitatge, a més d'una representant de Càritas Diocesana de Salt i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.