Punt i seguit dels indignats de Girona. Complint el compromís adquirit, aquells que estaven acampats a la plaça de la Independència van començar a recollir les seves tendes a primera hora de la tarda d'ahir per esborrar la seva acció simbólica més vistosa. Però, les activitats del col·lectiu no s'aturen amb el desmantellament voluntari del campament.

Hi havia una vintena de persones acampades des de dissabte a la plaça Independència de Girona. En una assemblea organitzada dimarts al vespre havien acordat marxar l'endemà -ahir per al lector-. Els joves van ocupar aquesta plaça pública coincidint amb les primeres mobilitzacions per commemorar l'aniversari del moviment 15-M.

L'Ajuntament de Girona ha permès l'acampada però ja havia alertat que si els joves no marxaven de la plaça aquest dimecres els "convidarien a marxar". Finalment, no va caler cap desallotjament forçós perquè el col·lectiu va decidir donar per acabada l'acció i va desmuntar la desena de tendes de campanya després de celebrar un dinar popular.

Segons va explicar un portaveu del moviment, l'assemblea va decidir posar punt i final a l'acció perquè la voluntat era fer activitats entre els dies 12 i 15 de maig.

Aquest portaveu dels indignats acamptats va indicar que, passada la data del primer aniversari del moviment, creuen que és millor seguir amb altres accions -com assemblees o reunions- però que ja "no aconsegueixen res" quedant-se a dormir a la plaça Independència de Girona.

El futur

La decisió es va prendre per majoria en una assemblea dimarts al vespre. Per a demà, hi ha convocada una nova trobada a la mateixa plaça per definir quines altres accions es poden impulsar des del moviment dels indignats de Girona.