Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca, inaugurarà la 7a edició de la fira Eco-Sí Girona. El saló, que se celebrarà del 8 al 10 de juny a Fira de Girona, serà de nou un gran aparador de la cultura ecològica. En aquesta edició, el saló vol donar un protagonisme especial a la mirada femenina.

La matriarca de la família Roca oferirà la ponència inaugural "La importància del producte natural a la cuina saludable, els sabors i colors". Montserrat Fontané coneix àmpliament els secrets de la cuina tradicional catalana que ofereix diàriament i, des del 1967, al bar-restaurant Can Roca del barri de Taialà de Girona. D'aquí va néixer el que és avui el segon millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, que regenten els seus tres fills Joan, Josep i Jordi Roca. Fontané és una extraordinària professional que ha sabut transmetre als seus fills el seu esforç, constància i il·lusió per la feina.

La ponència de Montserrat Fontané serà presentada per una altra dona amb talent, Georgina Regàs, creadora del Museu de la Confitura de Torrent, únic a Catalunya. Regàs va fundar el museu un cop jubilada i és un clar exemple que l'edat no importa a l'hora de ser emprenedor.

La ponència inaugural obrirà la 7a edició d'Eco-Sí, que vol reconèixer la visió de les dones. Per aquest motiu, i entre altres activitats, Eco-Sí inclourà una taula rodona sobre "Mirades femenines". El debat, que es farà el 10 de juny, comptarà amb la participació d'Ángeles Parra, directora de l'Associació Vida Sana, organitzadora de la fira Biocultura, que se celebra a Barcelona i que s'ha convertit en un referent del sector ecològic; Marta Millà, actriu que es va fer molt coneguda pel seu paper "bio" a la sèrie Ventdelplà de TV3. Les activitats a Eco-Sí es complementaran amb l'Espai Dona on es faran diverses xerrades i tallers sobre qüestions diverses com el part, la lactància materna, la planificació familiar o el ioga.

L'entrada a Eco.Sí valdrà quatre euros, però els menors de dotze anys hi poden entrar sense pagar. La fira comptarà amb més d'un centenar d'expositors comercials de propostes relacionades amb l'alimentació, l'educació, la salut, la bioconstrucció, la creativitat o l'ecoturisme.