Un centenar de persones del centre de menors de Montilivi es va manifestar ahir a la tarda en contra el tancament de les instal·lacions. Entre els qui van recórrer la ciutat des de l'equipament fins a davant de la seu de la Generalitat hi havia molts dels 53 treballadors afectats.

Els manifestants van criticar que la desaparició del centre de reinserció gironí suposarà una pèrdua significativa d'aquests serveis al territori i asseguren que la mesura empitjorarà les condicions de convivència dels interns, que s'enviaran a d'altres centres. La plantilla també lamenta que el Departament de Justícia encara no hagi fet públic a quins altres equipaments reubicarà els treballadors de Girona. Els manifestants van reclamar al Departament que aturi els tancaments tant del centre de Montilivi com del d'Els Til·lers, situat a Mollet del Vallès.

De fet, el sindicat UGT va denunciar ahir, en una roda de premsa a Lleida que el tancament dels centres de mesures penals alternatives i justícia juvenil per a menors de Montilivi de Girona i Til·lers a Mollet del Vallès, causarà una "massificació" del centre El Segre de Lleida, on ja han denunciat una sobreocupació en l'actualitat. Segons el sindicat, a més, el trasllat dels menors en altres punts de Catalunya vulnera la Llei del Menor, perquè li dificulta la reinserció en el seu propi àmbit. El sindicat lamenta a més l'afectació pel que fa als llocs de treball d'interins, que són el 80% del personal dels centres. A banda, alerten que la reubicació dels funcionaris provocarà l'acomiadament d'interins a la resta de centres.

A banda de l'afectació laboral, la UGT va alertar dels problemes socials que pot comportar en el cas que centres ja sobreocupats hagin d'acollir més interns. A Lleida hi ha actualment 28 habitacions i acullen 36 interns, però en moments punta s'arriba als 43. Segons el sindicat, el tancament de Girona i Mollet comportarà l'arribada de set joves més, que situarà la xifra als 50 interns, que es considera una "massificació", segons el responsable de treballadors de la Generalitat de la UGT a Lleida, Xavier Pifarré.