Fonaments de l'oposició: no pas l'interès dels ciutadans, sinó el desgast del govern i el retorn a les poltrones.

Eines: sentir-se govern en l'oposició; ser alhora admiradors i crítics (depèn del moment) dels 32 anys de poltrones; sentir-se ofesos en no ser atesos i en ser criticats; parlar poc amb el poble, que ja vindrà a les nostres xerrades i ens reverenciarà per la feina feta.

Recargolament: no van tenir nassos d'aclarir res (però res de res) respecte al tren convencional i al regal enverinat del PP del Sr. Cascos durant una dècada; i ara que són a l'oposició ho voldrien tot aclarit i d'acord amb el projecte (inviable en els temps que corren) que ells van perpetrar (faraònic, per descomptat) i del qual els seus propis socis socialistes a Madrid en van fer escassíssim cas.

Més recargolament: la democràcia consisteix bàsicament en el poder i participació del poble; per a l'oposició al govern de la ciutat, en canvi, la base de la democràcia consisteix en l'aplicació del doctrinari propi, sense consultes, com si encara governessin, com si estiguessin dotats del do de la veritat universal.

Encara més recargolament: l'exresponsable municipal d'assumptes ferroviaris, del mateix partit que els que des de l'oposició reclamen el soterrament immediat del tren, diu a tota plana que potser no s'hauria de soterrar; mentre que en la mateixa setmana l'actual cap de l'oposició obvia absolutament l'article de la seva excompanya (examiga?) i en reclama el soterrament immediat.

Dades complementàries i postil·les: Audiència pública del dia 24 de gener de 2011: la Sra. Alcaldessa va anunciar que "(a l'Ajuntament) no coneixem el projecte executiu de l'obra del tren". Pot algú del mateix partit afirmar avui tranquil·lament que "aquest projecte ha estat prioritari per als governs socialistes, que van redactar el projecte i varen preveure la seva execució un cop finalitzades les obres de l'Alta Velocitat"? Audiència Pública del dia 24 de gener de 2011: el Sr. Martí Carreras, en primera línia de veïns: "Demanàvem informació i lideratge... I no ens hem sentit ni liderats, ni escoltats, ni respectats". Com lliga aquesta queixa del veïns cap al partit de l'oposició quan governava, amb l'exigència que els mateixos socialistes formulen avui que són fora del govern envers el govern actual?: "El govern municipal té el deure de liderar el procés de seguiment de la redacció dels estudis i projectes, així com de l'execució de les obres de soterrament del tren convencional i la supressió del viaducte".

Estaran d'acord amb mi que hi ha maneres de fer política que ranegen molt la hipocresia.