L'Ajuntament de Girona iniciarià, en breu, una prova pilot amb l'objectiu que els cotxes puguin aprofitar a les nits (de les vuit de la nit a les set del matí) l'aparcament pintant i reservat per a ciclomotors i motocicletes. L'Avinguda 20 de juny quedarà senyalitzada en els propers dies amb aquesta finalitat. En cas que es consideri adequadment, la mesura s'anirà estenent per tota la ciutat.

Durant les últims anys, els contenidors de la recollida selectiva i els espais reservats per a l'aparcament de motos han anat restant places d'aparcament per als turismes. Ara, l'àrea de mobilitat vol comprovar si és compatible que, en horari nocturn, els cotxes puguin aparcar al llocs que estan senyalitzats per a les motos. El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que durant la nit molta gent guarda el seu vehicle el garatge i que hi ha carrers on hi podrien aparcar les motos que queden quasi deserts.

És el cas de l'Avinguda Vint de Juny, un carrer que connecta la Gran Via de Jaume I amb la zona sota les vies del carrer Bonastruc de Porta. Aquest vial, actualment quasi exclusivament reservat per a l'aparcament de motos, és proper als locals d'oci nocturn i la mesura pot afavorir a potencials clients dels establiments. alcalà va recorda que les motos, a més poden aparcar a qualsevol punt de la calçada on també poden fer-h0 els cotxes.

Els indrets per aparcar-hi motos es van implantar davant l'increment d'ús d'aquest tipus de vehicles. Es volia evitar que els ciclomotors i les motocicletes aparquessin a la vorera i es va decidir trobar-los espais específics. Poc a poc es van anar senyalitzant punts, molts dels quals a tocar de les cruïlles per millorar la visibilitat dels conductors (un grup de motos aparcadesobstaculitza menys la visió que un cotxe).

Aquesta decisió municipal ha estat consensuada després que el regidor de Mobilitat s'hagi reunit amb algunes entitats motoristes, com els Dimonis de Santa Eugènia. Aquest aprofitament va ser un dels temes tractats també a la Taula de Mobilitat.