Un escorcoll efectuat en un pis del carrer d'Orient de Girona entre dijous i divendres de la setmana passada va permetre localitzar no només la màquina de tabac desapareguda al bar d'El Trago, indret on uns lladres van fer un violent assalt dimarts de la setmana passada, sinó també altres màquines robades a altres locals. Malgrat tot els ocupants del pis encara no han estat localitzats.

Els Mossos d'Esquadra segueixen així la pista a un grup de lladres que ja haurien fet més robatoris en d'altres bars. La investigació continua per esclarir qui va causar ferides gravíssimes a un home, Antonio Navarro Garcia, amic íntim de les mestresses del bar El Trago, dues dones de nacionalitat hondurenya, que cada dia des de feia anys aixecava la persiana del local per tenir-lo preparat per començar l'activitat.

La matinada de dimarts passat, els lladres van sorprendre Navarro i el van ferir de gravetat al cap a cops d'ampolla. L'home, que pateix discapacitats físiques i mentals, roman ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona, estable dins la gravetat. Pel seu estat, es tem que mai pugui prestar declaració sobre els fets. El bar, que les germanes hondurenyes tenen arrendat des de fa anys, roman encara precintat per si cal tornar-hi a entrar a buscar-hi més indicis.

No es descarta que els lladres tinguessin còmplices vigilant a prop del carrer Montseny, vial on està situat al bar El Trago, ja que abans de marxar van encendre el llum del rètol, que estava apagat una estona abans, segons apunten alguns testimonis recollits pels mMossos. Alhora, gràcies a càmeres de seguretat properes s'ha pogut reconstruir el recorregut seguit pels lladres des del bar assaltat fins al carrer Orient, on hi tenien el pis per desar-hi els botins dels robatoris.

L'hora de l'assalt

L'hora de l'assalt que va suposar l'atac a Navarro s'ha pogut establir entre un quart i tres quarts de vuit del matí, perquè pocs minuts abans de la primera hora una veïna del barri va veure la persiana aixecada i va parlar amb l'home, que cada dia arribava passades les set del matí i entrava al local per netejar i reposar neveres. Més tard, arribava una de les mestresses per posar en marxa l'establiment.

A tres quarts de vuit, va ser ella qui va trobar-se la persiana abaixada i, pensant que Navarro no hi era, va anar a buscar unes altres claus. En arribar de nou, juntament amb d'altres testimonis van apujar la persiana i es van trobar l'home ferit enmig d'un bassal de sang, assegut a una taula i amb vidres d'ampolles als seus peus.