L'Ajuntament de Girona convertirà un dos carrils del pont de la Barca en un carril bici. Aquest carril preveu connectar la nova parada de girocleta que aviat es posarà en funcionament a la rambla Xavier Cugat de Fontajau amb els jutjats.

Precisament davant de la futura estació de girocleta de Fontajau s'està acabant de consolidar un futur aparcament disuassiu. La idea de l'Ajuntament és que un usuari del servei de bicicleta pública pugui aparcar a Fontajau i agafar la girocleta per, si convé, desplaçar-se fins al centre de la ciutat amb un vial exclusiu per a bicicletes ja que també s'està estudiant un carril bici des dels jutjats fins a la plaça Catalunya que en part passaria per la gran Via de Jaume I.

Es farà servir un sistema similar al que es va utilitzar al pont de Fontajau on també hi ha un carril bici. El pont de la Barca és actualment un dels llocs d'entrada a la ciutat des del Nord. En un futur però, també ho serà el pont de França. Segons ha explicat el regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, aquest pont serà de doble sentit. D'aquesta manera s'alliberarà de trànsit el pont de la Barca i l'accés a Girona des de Sarrià serà més directe. Antigament aquest pont ja havia tingut doble sentit. El representant municipal ha explicat que la intenció de l'àrea de mobilitat és aplicar el doble sentit un cop s'obri el nou pont sobre el Ter que s'està construint entre Pedret i darrere el Trueta. Aquesta infraestructura portarà més cotxes al sector i s'espera que entre l'avinguda Tarradellas, el pont de França i si convé el de la Barca, puguin assumir el pas dels vehicles. El nou pont estarà acabat cap a l'octubre i caldrà fer-ne els accessos. L'objectiu és tenir-lo enllestit els primers mesos del 2013.