El palau firal de Girona s'ha convertit des de divendres i fins avui en un gran aparador de la cultura ecològica amb la fira Eco.Sí. Aquest any, el saló compta amb més de 150 expositors i 110 activitats. Els organitzadors esperen superar els 9.000 visitants. El certamen encapçalat amb el lema Reguem la llavor amb optimisme, humor i esperança s'estructura al voltant de set eixos temàtics com són la salut, alimentació, agricultura, bioconstrucció, educació, economia i dona. Les taules rodones sobre el tractament i gestió de l'aigua sense productes químics, l'horticultura familiar ecològica i els beneficis de la cuina al vapor van omplir ahir el saló de gom a gom.

La directora de la Fira, Anna Albar va destacar que enguany s'ha augmentat un 40% el nombre d'expositors respecte a l'any passat passant de 105 a 150. Per sectors, el 34% dels expositors són de l'àmbit de l'alimentació, un 20%, de la salut i un 13% estan relacionats amb la bioconstrucció i les energies renovables. La resta es dediquen a l'elaboració de teixits i calçats, productes cosmètics, artesania, joguines i editorials. La majoria d'expositors provenen de la demarcació de Girona, mentre que la resta són d'altres punts de Catalunya i de països com Bèlgica i Andorra, entre altres.

En concret, els visitants poden trobar tota mena de productes certificats per a la higiene personal i del món de la cosmètica, obres d'artesania, materials per a la bioconstrucció, energies renovables, aliments, roba i complements, estalvi i reciclatge, ecoturisme, jocs, llibres o revistes. Des de productes naturals fins a cotxes elèctrics, la fira s'ha consolidat com la mostra de referència gironina en el sector de l'ecologia i tècniques naturals.

Conferències concorregudes

El saló ahir es va omplir de visitants encuriosits per la conferència dels membres de l'escola de bioconstrucció que han explicat les tècniques constructives més adequades per a una edificació respectuosa amb el medi ambient. Els interessats també es van mostrar sorpresos amb les explicacions de la terapeuta Paula Leiva sobre les constal·lacions familiars o els coneixements de Valeria Joaniquet sobre el poder dels somnis. D'altra banda, el cuiner de l'hotel restaurant Miramar de Llafranc va participar en el certamen oferint una xerrada sobre les característiques de la pesca sostenible, entre d'altres.

Per cloure el certamen, el palau firal avui acollirà un mercat d'intercanvi on els visitants podran portar les coses que no utilitzen i bescanviar-les amb altres elements d'altres assistents. A més, també es faran nous tallers.