Un detectiu privat i dos agents de la Policia Municipal de Girona s'han assegut a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. Les denúncies creuades són del 6 de maig del 2008 quan la patrulla va anar fins a una escola de la ciutat perquè la directora havia alertat que un home amb aspecte sospitós feia fotografies al pati. Els policies han assegurat que, quan el van localitzar, el detectiu no es va identificar i va empentar l'agent que li va demanar veure les imatges. El detectiu, en canvi, diu que el van detenir sense motiu i que a comissaria el van agredir i el van obligar a despullar-se. Els policies s'enfronten a 3 anys de presó per tortures i el detectiu a 2 per atemptar contra agents.

El 6 de maig del 2008 diverses monitores i la directora de l'escola el Bosc de la Pabordia de Girona van veure un home malgirbat que estava fent fotografies i enregistrant amb vídeo el pati del col·legi. Tot i que li van recriminar l'actitud, l'home es va camuflar enmig del bosc i va continuar captant imatges. Per això, la directora va trucar la policia perquè va veure que tenia una actitud estranya i que podia estar fotografiant els nens.

D'entrada, quan la patrulla de la Policia Municipa de Girona, que anava amb un cotxe logotipat, va arribar fins al lloc, no van veure res sospitós ni estrany. Però, quan van donar una última volta de reconeixement a la zona, van veure sortir d'enmig del bosc un home, que duia una càmera i una bossa. A partir d'aquest punt, és quan la versió dels agents i del detectiu difereixen totalment.

Segons els agents, quan van veure l'home li van demanar el seu document d'identitat per identificar-lo i veure si tenia antecedents. Mentre un dels agents remetia les dades per ràdio a la central, l'altre li va preguntar si era ell qui feia fotografies al pati de l'escola. "Em va dir que sí, que era periodista i estava fent un reportatge publicitari", ha recordat l'agent. Llavors, ha continuat relatant el sergent Marc Josep A. M., li va dir que si li podia ensenyar les imatges que havia captat. "Va dir que no i que si calia ja les portaria ell davant del jutge", ha explicat el policia.

Aleshores, segons el relat dels agents, l'enfrontament va pujar de to quan el sergent li va dir que no ho podia dur ell la càmera al jutjat, sinó que seria la patrulla qui decomissaria el material i el portaria davant del jutge. "Em va donar un cop al pit amb la mà oberta i immediatament li vaig dir que quedava detingut per atemptat i desobediència", ha assegurat l'agent. Els policies asseguren que no va ser fins després de dir-li que quedava detingut que l'home es va identificar com a detectiu privat. Tot i això, el van dur fins a comissaria perquè havia agredit un dels policies.

Seguia una monitora per encàrrec de l'ex

Segons el detectiu, no feia fotos dels nens sinó que estava fent un seguiment a una monitora, una feina que havia encarregat l'exmarit per comprovar si treballava. L'home denuncia que els agents van cometre "un error" quan el van detenir. Segons la seva versió, un cop a comissaria, el van obligar a despullar-se del tot i només li van deixar posats els mitjons. De fet, l'home diu que el van estar escarnint perquè era detectiu privat i que la intenció dels policies era vexar-lo.

El detectiu ha assegurat que el van despullar en una zona de pas amb grans finestrals on el van veure diversos agents, tot per ridiculitzar-lo. A més, ha assegurat que el van agredir i no va poder avisar cap advocat. L'endemà, l'home va anar al Trueta on un metge va dictaminar que tenia una marca de frec al braç i que també sentia dolor al pit i a les cervicals. Els agents diuen que és una ferida "perfectament compatible" amb agafar-lo pel braç per fer-lo entrar al cotxe patrulla.

Tant l'agent que el va escorcollar, Juan Carlos G. A., com el policia que va fer la custòdia durant l'hora que el detectiu va estar detingut i que ha declarat com a testimoni han negat que les acusacions. El caporal Juan Carlos G. A. ha detallat que li va fer treure l'americana i una camisa i que el va registrar "amb el tacte i amb un detector de metalls". L'home ha assegurat que "mai" es fa despullar de forma integral cap detingut, sinó que es fa per fases i que, a més, ni tan sols es fa desvestir pel tipus de delicte pel qual van detenir el detectiu Roberto C.C.

El creuament d'acusacions entre els dos agents i el detectiu privat ha arribat a judici aquest dilluns a la secció tercera de l'Audiència de Girona. El fiscal, que demanava inicialment 2 anys de presó per al detectiu, ha rebaixat la pena a 1 pel delicte d'atemptat contra els agents. L'acusació pública, exercida pel fiscal Joaquim Soldevila, considera que no hi ha indicis de delicte en l'actuació dels dos agents i no els acusa.

El lletrat dels agents, Carles Monguilod, ha mantingut la petició de 2 anys de presó. A més, demana que absolguin els dos policies dels delictes que els acusa el detectiu. L'advocat del detectiu, Albert Segarra, demana l'absolució per al seu client però, per contra, acusa els dos policies d'una falta de lesions i un delicte de tortures. Demana penes de 3 anys de presó, 3 anys d'inhabilitació, una multa de 1.200 euros i 3.400 euros d'indemnització per als dos agents. El cas ha quedat vist per a sentència.