Prop d'un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte en contra les retallades socials i el desmantellament dels serveis públics i de l'estat del benestar. La mobilització, organitzada per la Plataforma Prou Retallades, ha sortit de la plaça Independència i ha recorregut diversos carrers fins arribar a la seu del Govern. La protesta, encapçalada per dues pancartes on es podia llegir 'Llibertat Andreu absolució encausats 29M' i 'Salvem persones i no bancs,' s'ha celebrat sense incidències tot i que alguns manifestants han enganxat cartells en una oficina de la Caixa i als cristalls de la seu del Govern a Girona.

La manifestació ha sortit de la plaça Independència a dos quarts de set de la tarda i els manifestants han recorregut el carrer Nou, el pont de Pedra i la plaça Catalunya durant més d'una hora. Un cop han arribat a la seu del Govern, els assistents han llegit diversos manifests i han donat per acabat l'acte.

Durant tota la protesta, els manifestants han cantat i cridat lemes en contra les polítiques del govern estatal i de la Generalitat tals com "això no és una crisi és una estafa", "ni retallades ni repressió", "menys diners pels bancs i més per la ciutadania".

El portaveu de la Plataforma Prou Retallades, Carles Serra, ha explicat que la protesta ha estat una forma de demostrar el rebuig de la població amb el "desmantellament de l'estat del benestar" i un acte més contra "les retallades de l'estat espanyol i el Govern en l'àmbit de l'ensenyament, la sanitat i el benestar social".

El portaveu també ha comentat que la protesta volia denunciar "l'estat repressiu" que viu la població que es troba en contra les polítiques de retallades i defensar a les persones que van ser detingudes en el marc de la vaga general, el passat 29 de març. "El Departament d'Interior i el govern estatal fan detencions arbitràries i reprimeixen aquelles persones que estan en contra els seus desitjos. Demanem l'absolució dels vaguistes detinguts", ha insistit Serra.

D'altra banda, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona, Marta Afuera, ha destacat que els polítics estan protegint els responsables de la crisi actual."A Catalunya hi ha gent que viu com si estiguéssim a la postguerra", ha detallat Afuera. Per això, la portaveu ha exclamat "Ni un euro més als bancs" i ha explicat que cal sortir al carrer per defensar una educació i sanitat públiques de qualitat i una "autèntica" democràcia.

La protesta s'ha portat a terme sense incidències destacables tot i que alguns dels manifestants han aprofitat l'acte per enganxar cartells a una oficina de la Caixa i als vidres de la seu del Govern. En ells es podia llegir frases com: 'Ciu i PP cómplices dels banquers. Corruptes i patronal' i carregaven contra el conseller d'Interior Felip Puig, el president de la Generalitat, Artur Mas i el president Mariano Rajoy.