El viver d'empreses creatives i culturals de Salt, situat a la Coma Cros, està pràcticament buit. De fet, actualment només hi ha una empresa que hi estigui treballant i l'Ajuntament ha decidit retardar-ne la inauguració oficial a l'espera de solucionar un inconvenient. Segons el regidor de Cultura i Educació, Robert Fàbregas, hi ha despatxos que s'hi havien interessat però que s'han fet enrere perquè no hi arriba la fibra òptica. Com a exemple va indicar alguna empresa ubicada en un parc científic. En total, segons va apuntar, hi havia una dotzena d'empreses que s'hi havien interessat.

En aquest viver s'hi podien apuntar estudis de gravació, creació de pàgines web, productors teatrals i musicals, estudis de disseny, segells discogràfics o estudis d'interiorisme i d'arquitectura.

Els tràmits per fer realitat aquest servei, valorat en més d'un més d'un milió d'euros, van iniciar-se a finals de l'any 2009 quan es va acceptar una subvenció europea del programa Feder de més de mig milió d'euros i una altra de la Diputació, que n'hi aportava uns 800.000 euros més. El centre disposa de 900 metres quadrats i havia de tenir tres treballadors, que oferirien serveis d'assessorament i gestió a les empreses. La cessió de l'espai que seria d'un màxim de tres anys i després s'haurien de buscar nous emprenedors.

El PSC es defensa

La versió del PSC, anteriorment al govern és diferent. El portaveu socialista, Mingo Àlvarez considera que la fibra òptica no és "imprescindible". A més, recorda que el viver "és per a emprenedors i no per a empreses ja consolidades". Al seu parer, el govern de CiU "busca excuses per retardar-ne la inauguració i assenyala que a la Coma Cros ja hi ha l'ERAM, la biblioteca i la UOC que funcionen amb tota normalitat amb l'ADSL o el Wimax. A més, assegura que si hi ha peticions que fan necessària la fibra òptica, ONO li va garantir que es podria fer amb una mínima obra gràcies a una caixa situada molt a prop.

Fàbregas però explica que no vol inaugurar el viver sense tots els serveis i declara que per fer arribar el cable a la Coma Cros caldrà aprofitar un tub que es va posar amb les obres de reurbanització de la Coma Cros i des del carril bici allargar-lo en direcció a la factoria cultural.

Mentrestant, Àlvarez reclama que es faci un reglament que detalli exactament quins són els criteris que ha de tenir un emprenedor per poder ser al viver per evitar cap elecció "a dit".