El director de la revista Bonart, Ricard Planas, serà amb tota probabilitat el nou coordinador del Centre Cultural La Mercè i de l'antic cinema Modern, que quedaran vinculats gràcies al projecte que l'Ajuntament de Girona ha engegat per, al costat de la Casa de Cultura i el Teatre Municipal, crear un "node" cultural a Girona.

La direcció de La Mercè havia quedat vacant després de la destitució de Xavier Mingo i, tot i que en un principi s'havien estudiat alguns noms, al final tot apunta que Planas assumirà la nova responsabilitat a través d'un contracte eventual de confiança. Aquest pròxim nomenament no només es quedarà amb el Centre Cultural sinó que, a més, tindrà la responsabilitat de gesitonar el futur espai cultural que l'Ajuntament planeja a l'antic cinema Modern. Un punt on, segons la proposta inicial, es preveu convertir l'edifici (actualment en ruïnes) en un gran espai que tindria una sala de concerts, un espai escènic per a propostes teatrals i un espai per "diàfan i lliure" per activitats de cultura tradicional i popular de circ. Tot, com una plataforma de promoció, formació i exhibició dels creadors i intèrprets gironins. A més, el Modern serà la seu del Centre d'Estudis de la Cançó, que vol convertir Girona en la "capital de la cançó", que conservi i valoritzi el patrimoni musical, centralitzi el coneixament i la història, fomenti activitats dels joves intèrprets i promogui un festival internacional de la cançó així com congressos i exposicions.

La gestió única de La Mercè i el Modern és fruit de la voluntat del consistori de reduïr el nombre de responsables així com per donar una continuïtat als projectes.

Ricard Planas Camps té estudis de Filologia i d'Història de l'Art per la UdG i la UOC i, a banda de dirigir la revista Bonart, ha treballat en diferents mitjans de comunicació, ha realitzat i gestionat exposicions i projectes culturals i ha participat en publicacions.