La campanya publicitària de l'Ajuntament de Girona a la companyia British Airways es limita a un paràgraf de vuit línies a la revista "Highlife", en una pàgina on queda camuflat enmig de vuit empreses i institucions públiques més. Aquest anunci va costar 17.700 euros i, a més a més de l'escrit a la revista de l'aerolínia britànica, també consistia en el passi d'un vídeo de 35 segons durant un mes a tots els vols de llarga distància.

De fet, la revista té 134 pàgines. La referència a Catalunya n'ocupa dues. N'hi ha una de sencera on apareix Sitges i un anunci de la Diputació de Barcelona on s'indica que "descobrir Barcelona és molt més que el que poden veure els teus ulls" i s'esmenten els cent quilòmetres de la costa barcelonina, aspectes gastronòmic, castells i el modernisme, a més de la riquesa històrica i de la natura.

En la segona pàgina, encara sota el lema de "Descobrir Barcelona: molt més del que poden veure els teus ulls" hi apareixen nou "marques". Hi ha Catalonia Innovation Triangle, Freixenet, Fira Barcelona, Vodafone, Hogar Grupo Immobiliario i Majestic Hotel & Spa Barcelona, H10 Hotels, a més de Costa Brava- Pirineu de Girona i Ajuntament de Girona. Aquí hi apareix l'única referència de la ciutat de Girona. S'explica que l'Ajuntament és la responsable de l'administració local i exposa que des del consistori s'impulsa Girona com a destinació turística i el treball per esdevenir líder en innovació creativitat i tecnologia. Entre altres punts, destaca l'encant dels segles de tradicions, els carrers estrets del Barri Vell amb els seus edificis històrics, els festivals i esdeveniments culturals de prestigi. També té temps de recordar que la cuina de Girona és de les més apreciades del món. En el contracte amb l'empresa que va gestionar l'aparició a la publicació, Nuevos Medios y Relaciones SL, quedava clar que hi havia d'aparèixer el logotip de l'Ajuntament i la pàgina web: www.girona.cat.

Pel que fa a l'apartat del Patronat de turisme, té la mateixa mida i estructura i esmenta, entre altres, el triangle dilinià, Ferran Adrià, els pobles costaners de Cadaqués i Begur, els carrers de Pals i Peratallada o altres espais naturals, culturals i històrics per descobrir a la Costa Brava i als pirineus.

Com a complement a la revista, es va passar un vídeo, durant un mes, de 35 segons de durada a les pantalles interactives dels avions que feien trajectes de llarga distància, on apareixien imatges espectaculars de la ciutat.

L'Ajuntament de Girona considera que la promoció de la ciutat és una eina clau. Posar Girona de moda ha de servir per atraure turistes que han de permetre mantenir l'activitat econòmica del sector serveis fins al punt de permetre crear llocs de treball. Per aquest motiu ha engegat diverses campanyes publicitàries que li han valgut les crítiques de la majoria de grups de l'oposició. A banda de l'esmentada de British Airways, també s'ha augmentat l'impacte publicitari de Temps de Flors, s'ha assistit en diferents fires de turisme arreu del món, o s'han augmentat considerablament la inversió pels llums de Nadal.

L'objectiu de la campanya

Segons l'Ajuntament de Girona, la campanya a British Airways es va llançar amb la seguretat d'obtenir "un gran impacte publicitari i turístic", ja que British Airways té una mitjana d'1,1 milions de passatgers cada mes. El consistori va obtenir el compromís de quadar-se còpies en DVD de l'espot que es passava a les pantalles interactives dels avions. També el copyright de totes les entrevistes que es fessin per "elaborar l'anunci i el reportatge".

Entre els objectius de la campanya, la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament, Coralí Cunyat, indicava que a més de l'impacte entre els viatgers de la companyia hi havia la intenció de captar possibles inversors i es recalcava que l'Ajuntament es quedaria amb els drets de tot l'anunci. Això havia de permetre fer servir les imatges posteriorment, perquè es van gravar a gran resolució, algunes d'elles aèries, per a posteriors campanyes.