Interquilt, el primer Saló Internacional del Patchwork i l'Art Tèxtil, obre les portes avui amb més de 95 estands al Palau de Fires de Girona. La mostra neix amb vocació internacional ja que hi haurà la presència d'obres, artistes i expositors dels Estats Units, França, Àustria, Hongria, Itàlia, el Camerun a banda de Catalunya i l'estat espanyol.

Cal destacar la presència d'artistes de prestigi nacional i internacional com les americanes Susan Shie i Denise Labadie, la basca Nuna o les catalanes Carme Torras i Cecília i Mercè Gonzàlez. La fira abraça totes les branques de l'art tèxtil com els fils, les llanes i les teles i vol ser un punt de trobada entre fabricants, majoristes, detallistes, els aficionats al Patchwork i l'Art Tèxtil i el públic en general. Durant la fira també es podrà customitzar la roba, es faran demostracions d'ús de màquines de cosir, de la utilització de plantilles hexagonals i de rombes, es presentarà una màquina per enfeltrar amb agulla, es faran demostracions per brodar, es presentarà un coixí de boixet pensat per a nens i es faran demostracions de Kumihino, una tècnica japonesa per fer collarets i braçalets.

"Volem desmuntar la idea que el patchwork són quatre dones que cusen i prou, afirma una de les artistes organitzadores, Olga González.