Unes 5.000 persones han visitat aquest cap de setmana el primer saló internacional de patchwork i art tèxtil 'Interquilt' que s'ha celebrat a Girona. El certamen ha comptat amb la presència de professionals del sector com Susan Shie i més de 95 estands. Segons un dels organitzadors, Josep Maria Matamala, la fira ha estat "tot un èxit" i a partir de l'any vinent tenen previst augmentar el nombre d'estands, cursos i comptar amb més presència d'experts europeus. Els organitzadors han destacat que la majoria dels visitants d'aquesta edició provenien de França.

Segons l'organitzador, els visitants de la fira han considerat que el saló és "el millor certamen de l'estat tant en organització, com en espai o professionalitat dels cursos". Matamala ha afegit que aquesta primera edició ha estat "tot un èxit". Una sensació compartida amb els expositors que consideren que la fira té possibilitats de créixer i augmentar el nombre de vendes.

Matamala ha explicat que la majoria dels visitants han comprat productes per confeccionar les seves peces i han agafat idees dels professionals que han participat en el saló. Una de les principals sorpreses d'aquesta primera edició ha estat el gran nombre d'assistents provinents de l'estat francès. "Hem detectat que la gent a qui li agrada el món del patchwork són autèntics seguidors d'aquest àmbit", ha assegurat l'organitzador.

En principi, els responsables de la fira ja estan treballant per preparar la pròxima edició. La seva intenció de cara a l'any vinent és contactar amb les associacions de Patchwork a nivell europeu, incrementar el nombre de visitats i estands, i promocionar els concursos i cursets. "També volem que la fira serveixi per dinamitzar el sector del turisme gironí", ha concretat Matamala. En aquesta primera edició del concurs 'La millor obra d'Interquilt 2012' el saló ha rebut 94 peces.

A més, l'any vinent el saló portarà a terme el concurs 'Thyssen a l'Art Tèxtil'. La iniciativa que compta amb la col·laboració de l'entitat 'Engrescats pel Thyssen' i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols proposarà interpretar obres de la col·lecció Thyssen a través del patchwork i l'art tèxtil. Els treballs hauran de reproduir alguna de les obres que es troben dins l'apartat 'Pintura catalana: del naturalisme al noucentisme'.