El ple de la Diputació de Girona s'ha posicionat contra "l'atemptat al món local" que consideren que ha ideat el govern espanyol. El grup de govern, CiU, juntament amb les dues altres formacions polítiques amb representació a la corporació, PSC i ERC, han manifestat el seu enuig per les mesures anunciades per l'executiu de Mariano Rajoy i consideren que no serveixen per estalviar recursos sinó per minvar el marge de maniobra dels ajuntaments. Per això, han decidit unir esforços per mirar de pactar un posicionament comú i passar a l'acció mostrant públicament el malestar per aquestes decisions preses de forma unilateral pel govern estatal i que consideren un "atac frontal" a la política local.

Oposició total de tots els grups de la Diputació de Girona a la modificació proposada per l'executiu espanyol de la llei de bases de règim local perquè consideren que és clarament "recentralitzadora". Segons aquests canvis, els municipis de menys de 20.000 habitants que no puguin cobrir alguns serveis perdran competències a favor de les diputacions. També es recuperen figures com els secretaris municipals i els interventors de l'Estat als ajuntaments i, a més, també preveu la mesura de reduir en un 30% el nombre de regidors, una proposta que ja ha aixecat polseguera en el món local.

En l'apartat de precs i preguntes, el portaveu d'ERC, Roger Torrent, ha ofert als altres grups fer un front comú per mostrar l'enuig i el rebuig cap a aquestes mesures. Tant el grup de govern, CiU, com els diputats socialistes han recollit el guant i han mostrat també la seva "indignació més absoluta" per aquest "atemptat contra el món local", com ho ha definit el president, Jaume Torramadé.

El president ha proposat reunir-se aquest mes per mirar de forjar aquesta posició comuna i decidir com manifesten aquest malestar compartit. El diputat del PSC, Estanis Puig, ha lamentat que el govern del PP s'empari en la crisi per dur a terme un clar robatori de competències tant a les administracions locals com al mateix Govern.

Més hores, menys sou

El diputat de relació amb el personal, Miquel Noguer, ha detallat que ja han arribat a un acord amb els treballadors de al corporació per aplicar l'ampliació d'horari que marca el govern estatal per llei. Fins ara, a la Diputació de Girona els empleats treballaven 35 hores setmanals. Com que, per llei, n'han de fer 37 i mig han decidit obrir les portes de la corporació també els dimarts a la tarda. Una mesura que entraria en vigor després de l'estiu.

Aquesta ampliació d'horari no ve acompanyada d'un augment de sou, sinó precisament del contrari perquè l'eliminació de la paga doble i la retallada salarial deixa els sous un 7% més baixos l'any.