Per Tutatis, déu dels celtes, que aquests fatxendes del PP no ens acoquinaran! Ni que facin sonar tota la trompeteria catastròfica, ni que engeguin el ventilador per esquitxar tothom, ni que comprin tota la premsa del país, ni que es parapetin darrere dels policies d'ordre públic i civilitat per perseguir totes les llibertats.

Per Tutatis, déu del poble, que aquests savis vilatristins de CiU no ens arronsaran les ganes de sortir al carrer a manifestar-nos contra el cop d'estat perpetrat des de la tribuna d'oradors pel Sr. Rajoy, perquè els amics del Sr. Duran amb altres paraules estan dient exactament el mateix.

Els aturats percebran menys prestacions i no hi ha feina; o sigui que seguiran aturats però sense tenir de què viure. Segons el crani privilegiat que tenim per president del Govern: així buscaran feina; i ho diu després d'avisar que l'atur creixerà! Els qui vulguin vendre's el seu habitatge per sortir de la situació d'endeutament no podran fer-ho o ho tindran molt difícil, perquè els hipotètics compradors no tindran cap descompte a la declaració de renda; els qui tenim feina fixa i podem ser mínimament consumidors en èpoques com el Nadal, aquest any no comprarem res perquè no tindrem 1/14 part de la paga que ens correspon.

Els qui han deixat de treballar per cuidar algú de la família han quedat definitivament apartats del món laboral i han d'assumir tot el pes de la seva situació. La inserció laboral per als discapacitats, que ha aconseguit que les persones més febles, menys afavorides per la naturalesa, no siguin assenyalades com a ciutadans dependents i de segona, desapareixerà, perquè les empreses no tindran cap ajuda per poder-les contractar.

El PP s'ha venut el país, tant és com es digui el país (Espanya, Catalunya, Antaviana...) s'han venut la societat que representen, que els va legitimar a les urnes. Han carregat contra els de sempre: la classe treballadora. I els treballadors som sempre treballadors, es digui com es digui l'estat al qual pertanyem.

I ho han fet aplaudint! El seu cap estava dient que lamentava haver d'aplicar aquestes mesures i els seus acòlits aplaudien! Se suposa que havien d'estar molt tristos també, no? La portentosa Sra. Fàtima Báñez ha dit que la majoria silenciosa els està donant la raó.

No deixem que ens diguin que ens hem convertit en això, precisament, en la majoria silenciosa, que no diem res, i acceptem tot allò que ens cau a sobre. Com si fóssim bous de testa impotentment mansa. Que els quedi clar: la nostra estirp és la dels braus en llibertat!