El jutjat de primera instància número 3 de Girona ha declarat nul un contracte de compra de participacions preferents i ha condemnat l'entitat financera, Catalunya Banc, a tornar a una clienta els 6.000 euros que, sense saber-ho, va invertir en aquest producte financer d'alt risc.

En la sentència, feta pública avui, el jutge Gonzalo Ferrer estima la demanda interposada per l'afectada, en entendre que va existir "vici de consentiment" en el contracte de compra de les participacions preferents, és a dir, un error en el consentiment de la clienta en el moment de subscriure l'adquisició.

És per això que el magistrat declara la nul·litat de l'esmentat contracte i condemna Catalunya Banc a tornar a la clienta l'import de 6.000 euros que va invertir en les preferents i a abonar les costes processals.

Els advocats de l'afectada, Antoni Blanch i Andrés Ruiz, han explicat que la seva clienta va contractar les preferents a principi de 2010 "guiada per les convincents recomanacions d'un treballador d'una sucursal" de Girona.

L'empleat li va presentar les participacions com un producte similar a un dipòsit a termini fix, amb el capital i els interessos garantits i amb liquiditat immediata.

No obstant això, les preferents són valors emesos per les entitats financeres que tenen caràcter perpetu (no tenen venciment) i la seva rendibilitat no està garantida. Es tracta d'un instrument complex i d'alt risc, podent-se perdre el capital invertit.