La clínica dental solidària de Girona, que va obrir les portes el passat mes d'octubre, no podrà admetre més pacients fins d'aquí a un any, sis mesos més tard del que havien previst. Fins a dia d'avui, la clínica ha pogut atendre gairebé la meitat de les 300 persones que es trobaven en llista d'espera. El president del Col·legi de Dentistes de Girona, Emili Banchilleria, ha destacat que treballaran per fixar uns "criteris més estrictes" que permetin regular el nombre de pacients que es visiten cada mes. La clínica també iniciarà una campanya per trobar més dentistes que vulguin col·laborar en el projecte ja que, actualment, només hi treballen 20 professionals, 4 menys que ara fa uns mesos.

El passat mes d'abril, la clínica dental solidària de Girona va anunciar que no admetria més pacients fins que eixugués la seva llista d'espera d'unes 300 persones. En aquell moment, el president de l'associació, Emili Banchilleria, va calcular que la clínica trigaria mig any en poder reobrir l'accés de pacients. No obstant això, aquesta previsió s'ha vist modificada.

En concret, Banchilleria ha explicat que, actualment, no creuen que puguin tornar a obrir les portes fins d'aquí un any, és a dir, sis mesos més tard del que havien previst. El motiu d'aquesta tardança són les complexes malalties i el gran nombre de pacients que tenia la clínica solidària gironina.

"El problema es que només hem pogut atendre unes 200 persones de les 300 que teníem en llista d'espera", ha explicat Banchilleria. El president de l'associació ha destacat que per poder "donar un servei millor" i "tractar correctament les malalties odontològiques" han considerat que seria millor allargar la reobertura de la clínica. "El problema amb el qual ens trobem cada dia és que si un dentista veu un pacient no pot fer-lo esperar cinc o set mesos perquè quan el torni a visitar serà com si fos la primera vegada i la seva malaltia serà pitjor", ha concretat el president.

Banchilleria ha explicat que el ritme de la clínica només depèn del nombre de professionals que hi treballin. "En aquests moments som 20 dentistes, quatre menys que ara fa uns mesos quan varem començar", ha assenyalat. Segons el president de l'associació, és "complicat" atendre a tots els pacients si disminueixen els professionals que treballen a la clínica. Per aquest motiu, l'associació té previst engegar una campanya promocional per trobar més professionals que vulguin donar un cop de mà desinteressadament i millorar la salut buco-dental de les persones més necessitades.

D'altra banda, el president de la clínica ha ressaltat que "pateixen" i "tenen por" de cara al futur. "La crisi econòmica pot influir directament en el nombre de persones que necessiten i depenen de la nostra ajuda", ha comentat. Segons Banchilleria, l'associació està "preocupada" pel possible augment de persones i famílies que necessitaran els tractaments odontològics que realitzen des de les instal·lacions del mercat de Girona perquè no podran permetre's anar a una clínica privada. "Un cop desapareguin determinades ajudes i subvencions pot ser que s'incrementi el nombre de persones que es troben en risc d'exclusió social", ha conclòs Banchilleria.