Els Mossos d'Esquadra van comissar material perillós amb el qual diversos manifestants antisistema volien provocar destrosses i aldarulls a Girona. Dijous a la tarda, poc abans que comencés una protesta en suport a l'argentí que es va penjar a la garjola de la Policia Municipal, els agents van localitzar diversos objectes perillosos, que alguns dels concentrats portaven en un carretó i una motxilla. En concret, pots de fum, esprais, roba fosca i una trentena de bombetes encintades i plenes de pintura. La protesta d'aquest dijous va aplegar una vuitantena de persones, que van recórrer part del centre de la ciutat custodiats per la policia, bolcant contenidors i trencant alguns vidres.

La concentració de dijous s'havia convocat en suport al jove detingut que es va penjar a la cel·la de la comissaria. Tot i que les imatges de les càmeres de seguretat no deixen lloc per al dubte -l'argentí es va autolesionar-, els concentrats qualifiquen el cas d'assassinat i en responsabilitzen la policia.

La protesta va aplegar més d'una vuitantena de persones, que van recórrer part del centre de la ciutat, custodiats per un cordó policial. Els manifestants van tallar el trànsit d'alguns carrers, van bolcar contenidors i van trencar alguns vidres d'edificis. En un, per exemple, hi van llançar un rajol; i en un altre, un cargol de ferro de grans dimensions. La concentració també va estar marcada per la tensió, com quan van arribar davant l'Ajuntament i van intentar accedir-hi quan dos agents es van resguardar rere la porta principal. El grup va intentar obrir-la a cops de peu amb crits contra la policia.

Els danys, però, podrien haver anat a més. I és que abans que comencés la manifestació -que no estava autoritzada- els Mossos d'Esquadra van comissar una gran quantitat de material perillós, amb el qual alguns dels concentrats pretenien provocar desordres i aldarulls. Aquests manifestants traginaven aquest material amb l'ajuda d'un carretó i una motxilla. En concret, els agents els van confiscar una desena de pots de fum, una trentena de bombetes de vidre encintades i reomplertes amb pintura de colors, una desena d'esprais de pintura, diverses pancartes i roba fosca.

Durant la protesta, els Mossos d'Esquadra van identificar diversos joves, a qui van obrir les corresponents diligències penals per danys i desordres públics. A més, tenen oberta una investigació per localitzar la resta d'autors dels danys efectuats al mobiliari urbà.