Als turistes que arriben en tren per visitar la ciutat de Girona no els agrada que les consignes de l'estació estiguin tancades. Es veuen obligats a arrossegar les maletes.

També els que han fet nit en algun dels hotels i aprofiten l'últim dia per acabar de veure aspectes de la ciutat. Alguns establiments hotelers s'ofereixen a guardar-los les motxilles, però tampoc tots, i no hi tenen obligació. Les consignes estan tancades des del 2007 perquè Adif no vol, de moment, instal·lar un arc de seguretat que permeti complir amb la normativa estatal per prevenir possibles atacs terroristes amb una motxilla.

Per això, l'Ajuntament de Girona ha reclamat fins a la sacietat que s'obrin, però l'Estat no n'ha fet cas. Ara, l'espai d'informació de l'estació i la mateixa oficina de turisme de Girona inviten els turistes de pas a utilitzar les consignes que ha instal·lat des de fa un temps el cèntric hostal situat a plaça Catalunya Equity Point.

Aquest hostal treu rendiment de la mancança de l'estació de tren. Té 9 consignes, que s'ofereixen a un preu de 5 euros per 24 hores. I tenen èxit. Aquests dies, és habitual trobar per plaça Catalunya turistes carregats que pregunten per l'Equity Point. De fet, segons asseguren des de l'establiment hostaler, una de les primeres queixes que reben és aquesta, la manca d'espais on guardar les maletes.

Tot i això, la seva ubicació estratègica a les portes del Barri Vell fan d'aquest hostal un punt de parada imprescindible per als que passen un sol dia a la ciutat, i de negoci se'n fa. Es tracta d'unes consignes amb cadenat i el client s'emporta la clau. En principi permet equipatge de cabina, d'unes dimensions més reduïdes, però també premeten motxilles grans, que es guarden en una habitació on habitualment es deixen les bicicletes, expliquen des de l'hostal.

Els turistes agraeixen les consignes de l'Equity Point, però alguns preferirien la comoditat de deixar-les a la mateixa estació. Això, sumat que molts desisteixen de preguntar, d'altres que no ho saben, bé marxen de la ciutat, o bé carretegen el seu equipatge.

I és que indirectament repercuteix en el turisme, i en la imatge que s'ofereix, una situació incòmoda si el que es vol és fomentar precisament el gaudi de la ciutat, encara que sigui per un dia.

Per ampliar l'oferta de consignes, a l'estació només hi caldria col·locar-hi un arc de seguretat, capaç de detectar explosius i, lògicament, un treballador, una inversió que no és gaire elevada. La ciutat ha reclamat al ministeri de Foment, de forma insistent, que es plantegin tornar-les a obrir, però la resposta ha estat, sempre, el silenci.