Adif ja té el projecte de reposició del carrer Josep Maria Gironella que fa quatre anys que està afectat per les obres del TAV. El document li va entregar ahir mateix l'Ajuntament de Girona, que valora inicialment els treballs en 1,1 milió d'euros. El projecte incorpora detalls dels tallers participatius que es van fer al Centre cívic de Sant Narcís fa uns mesos. A més, es preveu entregar el projecte als residents de la zona per tal que també facin aportacions durant el període d'exposició pública que s'obrirà properament.

El regidor d'Urbanisme i del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, va assegurar ahir que "s'ha acabat dependre d'Adif. Nosaltres els entreguem el projecte que han de fer. Hi haurà estires-i-arronses però ens mantindrem ferms. Les directrius i els criteris els marquem nosaltres". El calendari de les obres per refer el vial (que connecta el carrer Oviedo amb la plaça d'Europa) preveu que les tasques s'iniciïn a finals de setembre o a principi d'octubre. Ribas afirma que les obres duraran entre tres i quatre mesos tot i que té en compte que coincidiran amb les festes de Nadal i Reis, i que això pot acabar provocant algun retard en el termini d'execució. La superfície afectada és d'uns 7.000 metres quadrats i l'objectiu és aconse?guir que tingui tres carrils. Un serà en direcció al carrer Oviedo i els altres dos cap a la plaça d'Europa per tal que n'hi hagi un que serveixi per girar a la dreta. A més, la zona quedarà esponjada amb arbres. També hi haurà uns jocs infantils i una caixa amb una reixa de ventilació, que s'intentarà que tingui el mínim impacte.

La plaça d'Europa

El mateix regidor apunta que voldrien empalmar aquestes obres al carrer Josep Maria Gironella amb la reforma de la plaça d'Europa que perdrà la rotonda per quedar convertida en una cruïlla.

Al mateix temps, el representant municipal va avançar que pràcticament ja és segur que a l'octubre començaran a fer-se les rampes d'accés a les dues plantes d'aparcament soterrat per a vehicles del Parc Central. Les rampes estaran situades al Passeig d'Olot prop de l'Avinguda Sant Narcís. Aquests treballs també està previst que tinguin una durada d'entre tres i quatre mesos.

Finalment, Ribas va anunciar que a l'octubre també es podrà reobrir el carrer Joan Brossa, que fa anys que està tancat precisament per les obres del TAV.