L'Ajuntament de Girona s'ha quedat a mitges amb el canvi de model de les Fires i Festes de Sant Narcís. Tot i que ja havia anunciat que les activitats festives quedarien limitades a set dies, finalment la programació s'iniciarà el 26 d'octubre amb el pregó i acabarà el 4 de novembre amb els focs d'artifici, segons han confirmat fonts municipals. Seran doncs deu dies, tal com ha estat els darrers anys, fonamentat en dos caps de setmanes de barraques i d'atraccions i perquè s'ha decidit traslladar els focs de l'1 al 4 de novembre, un diumenge.

L'allargament de dies en el calendari és conseqüència de les pressions de diferents sectors que consideraven que amb la pèrdua de dies hi hauria menys activitat econòmica a la ciutat. Tant els firaires com els restaurants i les entitats locals amb opció a barraca veien clau que la programació d'activitats abracés dos caps de setmana.

El grup municipal del PSC també havia lamentat que el govern de CiU hagués decidit retallar les Fires. La portaveu del grup municipal socialista, Pia Bosch, recordava que les festes de Girona actuaven com a reclam per atraure visitants i per generar activitat econòmica i que això sobretot es produïa durant els caps de setmana.

L'equip de govern havia previst unes Fires de set dies de durada que acabaven per Tot Sants, l'1 de novembre. Un dijous. Així es va anunciar basant-se en una enquesta feta a peu de carrer i per la pàgina web (385 qüestionaris a ciutadans de Girona i a través de la pàgina web municipal es van recollir 483 formularis vàlids, 390 dels quals eren de la mateixa ciutat, mentre que 93 eren de veïns d'altres poblacions).

Al final però, s'ha acabat allargant fins al diumenge 4 de novembre, quan l'espectacular pirotècnia italiana Vaccalluzo Zio Piro clourà les celebracions. L'empresa va vèncer el concurs de focs de la Costa Brava que s'han celebrat recentment a Blanes.

A més a més, les atraccions de la Devesa molt probablement estaran al Parc tots dos caps de setmana de les Fires de Sant Narcís. També les activitats nocturnes a la zona de les barraques de la Copa. L'equip de govern ha acceptat que hi hagi dos caps de setmana de concerts. Les entitats locals havien posat el clam al cel perquè quan fan realment calaix és durant els caps de setmana.

Amb la intenció municipal que la festa fos d'un sol cap de setmana, la previsió d'ingressos per a les associacions que gestionarien cada barraca es reduïa molt.

No obstant això, el segon cap de setmana està pendent de la programació musical ja que el govern local no està disposat a finançar l'actuació de més grups i podria haver-ho d'assumir el sector privat. A canvi dels dos caps de setmana de barraques, es podria decidir que alguns dies d'entre setmana la zona de la C0pa estigués tancada.