L´Associació Girona Avança (que aglutina, restaurants, hotels, comerços i el Mercat del Lleó) assumirà el cost dels actes que es facin el segon cap de setmana a la zona de les barraques de la Copa durant les Fires de Sant Narcís. D´aquesta manera, les Fires s´allargaran dos caps de setmana, tal com pretenien les diferents associacions que aglutina l´entitat turística i va avançar Diari de Girona. Les Fires començaran el 26 d´octubre amb el pregó i acabaran deu dies més tard, el 4 de novembre amb el castell de focs d´artifici.

El president de Girona Avança, Toni Vallory, va assenyalar que fa uns mesos es van posar en contacte amb l´Ajuntament per explicar-los que no veien bé que les Fires duressin un sol de cap de setmana. "Un segon cap de setmana és molt important pel comerç i per la restauració. I a més, hi havia un perill: Hi ha un cap de setmana sempre que sempre plou", va assenyalar. Com que l´Ajuntament va indicar que "no tenia partida" per un segon cap de setmana "va ser tan fàcil com dir que ens en faríem càrrec nosaltres", va exposar Vallory. En concret, assumirà el cost de la programació que es faci les nits del divendres i el dissabte del segon cap de setmana a la zona de la Copa (2 i 3 de novembre).

Encara és una incògnita que es farà exactament a la Copa. "No som multimilionaris", va recordar Vallory. No obstant, el president del Mercat dels comerciants del Mercat del Lleó, Josep Campmajó, va assegurar que seran actes on "Girona demostrarà que creu en Girona. Que creiem en les capacitats que té la ciutat i que la crisi no és excusa per abandonar la creativitat". Per acabar de deixar clar que les Fires finalment no acabaran l´1 de novembre, com s´havia anunciat, s´ha traslladat el castell de focs al diumenge 4 de novembre. Enguany aniran a càrrec dels ?guanyadors del concurs de la Costa Brava de Blanes, l´empresa italiana Vaccalluzo Zio Piro Fireworks.

La regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, va voler deixar clar que en total seran set dies amb programació festiva ja que hi haurà un període intermedi en què no es programarà cap activitat de les fires. Aquest espai serà des del 29 d´octubre a la nit, fins al 31 d´octubre al vespre. No hi haurà barraques dues nits. Seran dies laborables on tradicionalment ja no solia haver-hi gaires actes que fessin pensar que la ciutat celebrava la seva festa major. El resultat de tot plegat busca satisfer les entitats que munten les barraques que veuen en els caps de setmana el moment per tenir ingressos i el sector turístic que veuen que també veu clau els caps de setmana per a l´activitat econòmica de la ciutat. Al mateix temps, es manté la contenció de la despesa, un dels objectius anunciats ja fa temps pel govern local.La regidora va assegurar que ha parlat amb els responsables de la comissió de la Copa i que han donat el vistiplau.Les barraques ?d´entitats pagaran menys per estar a la Copa perquè obriran menys dies.