Dos cotxes i tres motos van quedar afectats per un incendi que va tenir lloc la matinada de dilluns en un aparcament subterrani de Girona. Els Bombers, que van haver d'evacuar una trentena de persones i confinar-ne una trentena més en un succés que no ha comportat ferits, van rebre l'avís del foc a les 2.17 h de la matinada. Les flames cremaven en un estacionament compartit pels edificis del número 10 del carrer Cor de Maria i el número 9 del carrer Manel Quer. El foc va quedar extingit cap a les 3.30 h.

Deu dotacions dels Bombers van treballar per sufocar les flames. L'incendi va destruir totalment dos cotxes i tres motos estacionats a l'aparcament. Es tracta d'un estacionament de dues plantes, on hi aparquen una vintena de cotxes, i el foc es va produir en la inferior.

Com a mesura preventiva, els Bombers van demanar que s'evacués el primer bloc, en total, trenta veïns. També es va demanar els veïns del segon edifici que es confinessin a les seves cases i no en sortissin fins a nou avís.

El foc va quedar controlatr a les 3.05 h, i es va i declarar extingit 25 minuts després. A partir d'aquell moment, els Bombers de la Generalitat van ventilat tant l'aparcament com els blocs i no va ser fins a les 4.10 hores que els veïns evacuats van poder tornar a les seves cases. També a aquella hora es va aixecar l'ordre de confinament del segon bloc. Cap persona no va resultar ferida com a conseqüència de l'incendi.

L'origen, un dels turismes

Ahir al matí els pèrits treballaven per avaluar els danys. A banda dels vehicles afectats, tot l'aparcament va quedar afectat pel fum i va deixar de funcionar la instal·lació elèctrica. Les causes del focs encara s'estan investigant, però s'apunta a la possibilitat que el foc hagués començat en un dels dos turismes i que les flames haguessin saltat a banda i banda. En un costat hi havia un segon cotxe i a l'altre costat hi havia tres ciclomotors. Tots van quedar completament calcinats.

És el tercer foc d'importància que hi ha a Girona aquest any. A principis d'any, n'hi va haver un al carrer doctor Ametller. Era el 19 de gener i el foc va afectar un vehicle d'un aparcament comunitari. El fum intens va provocar que els veïns del bloc de pisos de plantes superiors sortissin al carrer. Un incendi més violent va passar el 28 de març. Aleshores, un foc en un aparcament soterrat al carrer Ser, va obligar a desallotjar 150 veïns, alguns dels quals va acabar dormint a la parròquia de Santa Pau. Les flames van inutilitzar sis turismes i tres motos, però la resta de vehicles aparcats van quedar afectats pel fum, alguns dels quals amb danys a la carrosseria. Precisament aquell dia també hi va haver un altre incendi en un altre estacionament, però a Llagostera. Es van haver de desallotjar 30 veïns i les flames van afectar alguns negocis, a més de dos turisme i un ciclomotor. En ambdós casos, es va apuntar que la causa de les flames tenia com a origen un dels vehicles aparcats. Al llarg de l'any hi ha hagut altres focs en aparcaments soterrats d'altres poblacions.

A Blanes, un virulent foc en un traster va provocar el desallotjament de 130 veïns d'uns aparcaments situats al barri dels Pins a meitat del mes de juny. Tres persones van quedar intoxicades pel fum, dos dels quals Mossos d'Esquadra. A Anglès, el curtcircuit en un quadre elèctric el 7 d'agost, va obligar a sortir dels seus habitatges 25 persones.