Cristian Roberto U. L., de 37 anys, nacionalitat xilena i veí de Salt; Juan Angel R. C., de 40 anys, nacionalitat hondurenya i veí de Girona, i Ricardo S., de 48 anys, de nacionalitat boliviana i també veí de Girona, van ser detinguts el 23 d'agost com a presumptes autors de robatoris de material en uns pisos de nova construcció. Segons el relat policial, els individus van ser detinguts després d'haver estat enxampats 'in fraganti' cometent un dels delictes. Presumptament, s'havien endut els porters automàtics de quatre pisos.

Cap a les dues del migdia del 23 d'agost, agents dels Mossos de Girona van tenir coneixement que uns homes amb motxilles havien entrat en un bloc de pisos en venda al centre de la ciutat.

Quan van arribar al lloc dels fets van localitzar quatre persones que, en veure'ls, van intentar escapar-se. Un dels individus va sortir corrents i va fugir, els altres tres van ser interceptats i van poder ser identificats.

Els tres homes duien unes bosses de plàstic i unes motxilles fosques on portaven quatre telèfons de porter automàtic amb monitor, uns guants de treball, una gorra fosca, i una rascleta.

Els agents van constatar que els lladres havien forçat la porta d'entrada del bloc, havien arrencat el vidre i l'havien llençat dins del portal. Les portes de quatre pisos havien estat forçades i estaven obertes. A cada pis s'havia arrencat el porter automàtic. Un cinquè estava forçat però els lladres no hi havien pogut accedir.

La investigació resta oberta i no es descarta una nova detenció.

Els detinguts, dels quals Juan Angel R. C. i Cristian Roberto U. L. tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el dia 24 d'agost, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.