Salut assegura que Girona tindrà "el Trueta que necessita i en el moment oportú". El director del departament a Girona, Josep Trias, ha lamentat que l'exconsellera Marina Geli creï "alarmisme" donant a entendre que l'actual hospital pot tenir problemes perquè és un edifici vell. "Mai s'ha deixat d'invertir-hi", ha assegurat. "Tots hem de tocar de peus a terra i ser conscients de la situació econòmica", ha asseverat Trias que afirma que el Govern no ha aparcat el nou hospital, sinó que el farà quan hi hagi la necessitat i els diners. Trias creu que el 2013 podrien tenir projecte però que les obres encara no podran començar. "Els primers diners que arribin seran per pagar deutes anteriors", ha afirmat.

El director dels serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias, creu que és "inadmissible" que un càrrec polític i que durant 7 anys ha estat al capdavant del Departament de Salut, com és Marina Geli, faci declaracions per crear "alarmisme gratuït". "Amb aquestes declaracions sembla que doni a entendre que el Trueta es desplomarà l'any 2015 i no és així", ha criticat Trias que assegura que la Generalitat "mai" ha deixat d'invertir en l'actual hospital per garantir que està en les millors condicions per atendre els pacients.

"Els usuaris poden estar totalment tranquils", ha afirmat Trias. Aquest dimecres Marina Geli ha criticat durament el Govern i també l'Ajuntament de Girona acusant-los de tenir "poca ambició" deixant passar el tren per construir el nou hospital. En aquest sentit, Trias exposa que el Govern "estaria encantat" de poder inaugurar nous equipaments però ara per ara la situació econòmica no ho permet. "Els primers diners que arribin seran per pagar deutes anteriors", ha afirmat Trias.

L'anterior Govern va presentar un projecte de nou hospital lligat a un Campus de Salut amb instal·lacions per a investigació i facultats de medicina i infermeria. Aquest projecte tenia un pressupost de 300 MEUR (milions d'euros). "Els projectes han de ser adequats a les necessitats reals, no podem pretendre fer un nou Trueta colossal", ha afirmat Trias. El Govern preveu crear la comissió que ha de decidir el futur del Trueta aquesta tardor. "Potser sí que podrem tenir projecte el 2013, però no podrem començar a construir l'any que ve", ha afirmat.

El titular de Salut a Girona demana responsabilitat a Marina Geli i creu que campanyes com l'engegada pel PSC per pressionar el Govern perquè faci el nou hospital "no ajuden ningú". Trias ha recordat que dels milions d'euros de dèficit de l'any 2010, 1.200 corresponien a Salut. "Els primers diners que arribin seran per pagar deutes de projectes que potser no calien", ha criticat.

Inversions constants

Josep Trias ha assegurat que no han parat de fer inversions en el Trueta per assegurar que està "al màxim nivell" en equipaments. Així, Trias ha recordat que aquest estiu han fet obres a la cuina i també a la cinquena planta i ha explicat que d'aquí a pocs dies començarà un procés per renovar la ressonància magnètica i els dos TAC que hi ha a l'hospital i instal·lar-hi aparells d'última generació. "Hi invertirem uns 3,5 MEUR perquè el Trueta ha de comptar amb la tecnologia necessària", ha conclòs Trias.