La CUP i diverses organitzacions de l'equerra independentista van presentar ahir a Girona els actes previstos enguany per l'Onze de Setembre a les comarques gironines. El lema de les mobilitzacions serà "Ni pacte fiscal, ni pacte social: independència i socialisme". Sandra Pazos, regidora de la CUP a Banyoles, va explicar la intenció, amb aquest lema, de palesar "el rebuig a la proposta de pacte fiscal de CiU".

Per la seva banda, l'alcalde de la CUP a Celrà, Dani Cornellà, va explicar els actes que se celebraran a Girona per la Diada. La principal novetat d'aquest any és el canvi d'horari de la manifestació, organitzada per la CUP i l'organització juvenil Arran, que per primer cop se celebrarà al matí (12.30 hores), després de la cantada d'Els Segadors a la plaça del Vi (12 hores). Cornellà va justificar el canvi per la voluntat de facilitar i promoure l'assistència a les mobilitzacions previstes a la tarda a Barcelona. "La CUP serà on ha de ser: al costat del poble català mobilitzat en defensa de l'alliberament nacional i social dels Països Catalans", va indicar.

Per acabar, el portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, va parlar de la resta d'actes previs a la Diada. Navarro va destacar les conferències de temàtica internacional al Casal Independentista El Forn de Girona, sobre les nacions sense Estat del Regne Unit (dia 8, a les 19.30 hores) i sobre el procés de pau del País Basc (dia 7, a les 19.30 hores). En el segon cas, l'acte comptarà amb el representant de l'esquerra abertzale Pernando Barrena. El portaveu de la CUP va destacar també la presentació pública a Girona de l'organització juvenil Arran, successora de Maulets, (dia 9, a les 19. 00 hores) amb una marxa contra l'espanyolisme que començarà a la Rambla i comptarà amb un sopar popular amb actuació musical.