La UGT de les comarques de Girona ha organitzat per demà 31 d'agost l'última jornada de recollida de firmes a l'Aeroport de Girona per exigir la reobertura immediata del servei sanitari de la terminal, de la qual AENA va decidir prescindir el passat 16 de juliol.

La recollida de firmes en contra del desmantellament de la unitat del servei sanitari tindrà lloc de les 09.00 a les 11.00 hores al vestíbul de l'aeroport.

A més de la recollida, de 9 a 11 del matí, a les 10 s'ha convocat una concentració de treballadors davant de la terminal en què participaran dirigents del sindicat.

Cap a les 11.00 hores està previst que surti una caravana de cotxes des de l'aeroport Girona-Costa Brava fins a la Subdelegació del Govern a Girona, per lliurar les firmes i d'una carta dirigida a la ministra de Foment.

UGT ha denunciat la sobtada decisió d'AENA i ha rebutjat la supressió d'aquest servei, que deixa l'aeroport sota mínims en matèria de primers auxilis.

La UGT considera que la Direcció de l'Aeroport ha suprimit la infermeria aplicant de manera dràstica i restrictiva la nova política sanitària d'AENA, no per complir amb les recomanacions internacionals de l'OACI sobre instal·lacions i disponibilitat immediata de personal per a la prestació d'assistència a passatgers, tripulacions i treballadors d'aeroports internacionals.

Només en una setmana, una desena de persones van necessitar assistència mèdica a les instal·lacions de l'aeroport i davant la inexistència d'aquest servei, es va haver d'avisar el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que va tenir una resposta mitjana de 25 minuts.

Des de la UGT han mantingut que "afortunadament" encara no s'ha donat cap cas greu, com es van produir en el passat.

A més, el sindicat ha criticat que, en haver desmantellat les instal·lacions de la infermeria, a més de suprimir el servei, la gent que ha patit desmais o altres incidències s'ha hagut de tombar a terra o a les cintes de les maletes.