Els jutjats de Girona van ser l'escenari ahir al matí d'un casament sota control policial. La parella eren dos dels imputats pel tiroteig mortal de Germans Sàbat del mes de juny de l'any passat i van haver de celebrar l'enllaç en una sala de vistes perquè ell, Jesús Moynelo Díaz, està ingressat provisionalment a la presó, perquè està considerat l'autor dels tret que van acabar amb la vida de José Agustín González.

L'enllaç va ser ràpid. No va durar ni deu minuts. No obstant això, el desplegament d'agents dels Mossos d'Esquadra a l'entorn de l'edifici va provocar les mirades de molts curiosos que des de l'exterior no sabien què passava a dins i es preguntaven si hi havia alguna manifestació o un judici d'algun conegut. A l'interior, molts treballadors treien el cap des de plantes superiors per intentar observar els moviments d'algun dels assistents a la boda.

No hi van ser tots

De la sala de vistes, situada a la planta baixa dels Jutjats, en van sortir ben poques persones per la porta principal, intentant evitar les càmeres i amb algun gest de despreci. Eren els testimonis del casament i els familiars més directes. També l'esposa, Bárbara Gómez Benavente, que anava vestida de blanc i negre i s'amagava darrera unes ulleres de sol. L'home i Iván Jurado, un dels fills de la dona, van marxar de nou custodiats per passadissos interiors del recinte judicial. Jurado també està a la presó provisionalment pels fets ocurreguts fa més d'un any al bar Casa Pepe. Alguns dels implicats en aquell crim que també havien demanat assistir a la cerimònia no van rebre l'autorització.

El desplegament de la policia a l'interior i a l'exterior dels jutjats es devia a diversos factors. S'havia d'evitar el risc de fugida i també caliar estar atents a possibles incidents durant el casament davant la possibilitat d'una revenja.

Es podien veure almenys cinc vehicles dels Mossos, als dos laterals, a davant i també a darrera dels Jutjats. Els agents, estaven als quatre costats de l'edifici i controlants els diversos accessos als Jutjats. També a dins de les instal·lacions judicials.